Jelena Janković "pokorila" Rim

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković osvojila je četvrtu titulu u karijeri, pošto je u finalu velikog turnira u Rimu savladala treću igračicu sveta, Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu, rezultatom 7:5, 6:1. Ova pobeda Jeleni će doneti novi napredak na WTA listi, sa petog na rekordno četvrto mesto, sa kojeg će u ponedeljak potisnuti Francuskinju Ameli Morezmo.

0
A- A A+
Najbolja srpska teniserka Jelena Janković osvojila je četvrtu titulu u karijeri, pošto je u finalu velikog turnira u Rimu za 75 minuta savladala treću igračicu sveta, Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu, rezultatom 7:5, 6:1.

Ova pobeda Jeleni će doneti novi napredak na WTA listi, sa petog na rekordno četvrto mesto, sa kojeg će u ponedeljak potisnuti Francuskinju Ameli Morezmo.

"Kada sam prošle godine došla u Rim, bila sam na ivici odluke da ostavim tenis. Ovde je počeo moj preporod i zato mi je ovaj trofej posebno drag. Ne znam da pričam italijanski, ali obećavam da ću do sledeće godine naučiti barem ono osnovno", obratila se srpska teniska heroina rimskoj publici.

Jankovićeva je ponovila izvanrednu partiju iz polufinala sa Pati Šnider, dozvolivši Kuznjecovoj da osvoji samo dva od deset gemova na svoj servis! "Džej-Džej" iskoristila je osam od 13 brejk-lopti, odlično se kretala i neumoljivo pogadjala same linije, iz poena u poen.

Što je najvažnije, sve vreme je kontrolisala igru i rezultat. Kuznjecova se žestoko borila za prvi set, pošto je u dva navrata uspela da nadoknadi "brejk" manjka i izjednači na 4:4 i 5:5.

Ipak, teniserka koja je prošle nedelje u Berlinu morala da čestita pobedu Ani Ivanović, činila je previše neiznudjenih grešaka, ponekad i iz potpuno čistih pozicija, što je sjajna Jankovićeva umela da kazni.

Ključni gem, za vodjstvo od 6:5, Jelena je osvojila majstorskim reternom na drugi servis Kuznjecove, a do 7:5 stigla je koliko zahvaljujući svojoj odličnoj igri, toliko i poklonima protivnice.

Drugi set trajao je 28 minuta, ali je praktično sve bilo gotovo mnogo ranije. Kuznjecova je povela sa 1:0, Jankovićeva je izjednačila, oduzela joj servis i počela seriju od 6:0, kojom je u velikom stilu okončala meč i turnir.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti