Dolaskom ekskluzive u Crnu Goru doplovile su i eksluzivne cene, pa izdvajanje 100 evra za porciju sveže lubenice, ananasa i dunje, koja se nalazi na meniju lokala "Purobeach" u Porto Montenegru, za svetske milionere, koji su uglavnom gosti ovog eksluzivnog mjesta, prestavlja tek sitninu.

U novoizgrađenom Porto Montenegru postoji šest restorana, a "Purobeach" je među njima ponio titulu najekskluzivnijeg. Naravno, sa jedinstvenim ambijentom i uslugom idu i specifične cene.

Na "Shisha meniju" "Purobeach"-a, uz uživanje u dimu iz nargile gostima se nude razne kombinacije voća i napitaka čija se cena kreće od 30 do 100 evra koliko košta "Buda Bum" koji se sastoji od lubenice, ananasa i dinja.

S obzirom na to da je Crna Gora mediteranska zemlja sa izraženim planinskim vrhovima, menadžer hotela "Splendid" Nikša Bilčić je objasnio da je zahvaljujući tome stvarana lokalna autentična kuhinja planinsko-primorska.

"Specifičnost hotelskog restorana je "etno-moderna" kuhinja kojom želimo da naš hotel bude ogledalo avangardne gastronomske ponude Crne Gore koja je jedinstvena samo u našoj zemlji. Kao dokaz našem uspehu su i pohvale poznatih ličnosti", kazao je on.

Bilčić je naveo da njihovi kuvari za inostrane goste najčešće pripremaju specijalitet kao što su srneća rozbratna u aromatičnom bilju sa sarmicom u listu raštana, krem brule od krompira sos od kleke koja košta 42 evra, zatim Rep grdobe, pečen u aromatizovanoj morskoj soli sa pršutom i morskim algama, čija cena iznosi 34 evra, te prepeličja jaja "benedikt" za koja treba izdvojiti 16 evra.

Nesvakidašnji slatkiši koji se nalaze na meniju "Splendida" zaslužuju i neobično posluženje, pa kada gost naruči kolač "esplendodo" ne treba da se iznenadi kada mu naručeni desert na stolu servira šef poslastičara sa celim timom pomoćnika.

Cela predstava i sladak zalogaj kolača "esplendido" gosta koštaju celih šest evra.

Nezaobilazno mesto javnih ličnosti Balkana, ali i svetskog džet seta, je hotel "Maestral", kojem se gosti uvek rado vraćaju.

Šefu kuhinje Dušanu Milicu nije problem da spremi jela po želji i ugodi svakom zahtevu. Milič je kazao da su najtražnija jela špageti sa grdobom i čeri paradajzom (20 evra), rižoto sa tikvicama i gamborima (12 evra)...

"Ono što "Maestral", između ostalog, izdvaja od konkurencije su jela teleći file sa omletom od spanaća (13 evra), teleći medaljoni sa gamborima i rezancima (14 evra)... Veoma tražena su i "jela sa kašikom", vrhunska čorba od vrganja (tri evra), kao i potaž od špargli za koji gost treba da izdvoji takođe tri eura, što je zanemarljivo u odnosu na kvalitet koji se nudi", dodao je šef kuhinje hotela "Maestral".

Menadžeri hotela "Soa" na Žabljaku i "Bianca Resort&Spa" u Kolašinu, Igor Jovanović i Žarko Lukovac su za Vikend novine kazali da inostrani gosti najviše traže jela od mesa, i to najčešće biftek, koji iako pripreman na različite načine u oba hotela košta po 19 evra", prenosi danas CDM.