Potrebno:
- 1 litar mleka
- 200 g putera (maslaca)
- 6 kašika brašna
- 6 kašika kakaa u prahu
- 200 g sećera u prahu
- 1 jaje
- 200 g lešnika
Priprema:
Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu i u tu smesu dodajte pola litre mleka i jaje i dobro promiksajte.
Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i kuvajte dok ne proključa, a zatim u ključalo mleko postepeno dodajte prethodnu smesu uz stalno mešanje.
Lešnik sameljite što sitnije, a zatim i njega dodajte u smesu. Smanjite vatru i lagano mešajte dok se smesa ne zgusne.
Kada se smesa zgusne, dodajte puter i promešajte, a zatim ostavite vašu nutelu u frižideru preko noći da se ohladi.
Ovako pripremljenu nutelu možete čuvati u staklenoj tegli u frižideru do mesec dana. Uživajte u bogatom ukusu ove poslastice bez aditiva i konzervanasa.
Partizan preživeo dramu za prvo mesto u ABA ligi: Megini klinci 45 mučili crno-bele!
"Spasao sam Partizan, pomogao mu da bude prvak Evrope": Nebojša Čović poručio crno-belima da ga pozovu
Ovako izgleda tabela na polovini sezone: Tri tima na vrhu ABA lige, sve će odlučiti dva derbija u aprilu!
Crvena zvezda zvanično produžila ugovor sa Janisom Sferopulosom: Oglasio se klub, javio se Željko Drčelić!
Zvezda produžila ugovor sa Sferopulosom: Grk ostaje u Beogradu, poznato i do kada!