Jovan Terzić

U Zvezdu stiže - Marko Petković!

Autor:

Misteriozno pojačanje crveno-belih, sa kojim će biti potpisan četvorogodišnji ugovor, jeste dojučerašnji desni bek OFK Beograda i nesuđeni igrač Partizana.

41
A- A A+

U Zvezdu stiže - Marko Petković! Foto: MN Press
Kada su u sredu popodne iz Crvene zvezde poslali mejl na adrese sportskih novinara i redakcija, iako nije bilo navedeno, postalo je jasno da će crveno-beli dan posle golmana Predraga Rajkovića i zadnjeg veznog Gorana Gogića promovisati još jedno pojačanje.

U igri su bila dva imena koja su se proteklih dana najčešće dovodila u vezu sa dolaskom na "Marakanu" - Marko Petković iz OFK Beograda i Uroš Đurđević iz Rada.

MONDO saznaje da će se u četvrtak u 16 časova pred novinarima u Medija centru "Marakane" pojaviti desni bek "romantičara", koji je već bio promovisan u novog igrača Partizana na zvaničnom sajtu crno-belih, ali je taj transfer propao "iz ličnih razloga" 20-godišnjeg fudbalera.

Nezvanično, prevladala je ljubav prema Crvenoj zvezdi, sa kojom će Marko Petković potpisati četvorogodišnji ugovor.

Da bi tako nešto moglo da se dogodi, nagovestio je sportski direktor crveno-belih Zoran Stojadinović, koji je tokom promocije Rajkovića i Gogića rekao da Zvezda već ima desnog beka, Marka Vešovića, ali da mora da misli na budućnost.

Postojali su, i još postoje, nagoveštaji da bi dres kluba iz Ljutice Bogdana pre kraja prelaznog roka mogao da obuče i napadač Rada Uroš Đurđević, koji se takođe povezuje sa Partizanom, a ko će pobediti u toj trci "večitih" videćemo.

MARKO PETKOVIĆ

Rođen je 3. septembra 1992. godine u Sremskoj Mitrovici.

Prošao je sve mlađe kategorije OFK Beograda, za čiji je A tim debitovao 2010. godine.

U Crvenu zvezdu dolazi kao kapiten "romantičara" i mlade reprezentacije Srbije.

Moguće je i da član juniorske reprezentacije Srbije koja je nedavno postala šampion Evrope karijeru nastavi u inostranstvu, kao i da još neko vreme nosi dres "građevinara".

Do kraja prelaznog roka ostalo je još tri dana i sigurno je da iznenađenjima nije kraj. Uz to, da bi Đurđević došao na "Marakanu" potrebno je i da neko od napadača napusti Zvezdu.

Najbliži tome je Abiola Dauda, koji po Stojadinovićevim rečima, uz Filipa Mladenovića, ima konkretnu ponudu za transfer.

Povezano

Sve vesti