Narodni poslanik Srđan Dragojević

Autor:

Republička izborna komisija dodelila je danas poslaničke mandate dosadašnjem ministru saobraćaja Milutinu Mrkonjiću i režiseru Srđanu Dragojeviću.

2
A- A A+

Oni su time postali novi poslanici socijalista u Skupštini Srbije.

Mrkonjić i Dragojević će u skupštinskim klupama zameniti Branka Ružića i Aleksandra Antića koji su podneli ostavke na poslaničke funkcije.

Prethodno je Skupština Srbije konstatovala ostavke Ružića i Antića, koji su, kako javljaju agencije, kandidati SPS za ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije i za ministra saobraćaja.

Zamenik sekretara RIK-a Veljko Odalović rekao je novinarima u parlamentu da je RIK doneo nekoliko proceduralnih odluka, koje su bitan preduslov da se okonča proces vezan za izbor novih članova vlade i dovođenje novih poslanika u parlament.

"Imamo ostavke dva poslanika koji će biti kandidati za ministre tako da je to RIK konstatovao da bi se stvorili uslovi da premijer predloži kandidate za buduće članove vlade", rekao je Odalović koji je i generalni sekretar Vlade Srbije.

On je dodao da je Mrkonjić zatražio da mu se vrati poslanički mandat koji je imao dok nije izabran za ministra saobraćaja, a što je funkcija koju više neće obavljati. To mu je dozvoljeno prema Zakonu o izboru narodnih poslanika.

U skupštinske klupe se vračćaju još neki ministri. Odlazeći ministri Vlade Srbije Mlađan Dinkić i Verica Kalanović, kao i potpredsednica vlade Suzana Grubješić vratiće se u poslaničke klube u Skupštini Srbije, potvrđeno je Tanjugu u toj stranci.

Kako je objašnjeno, njihov povratak je logičan, imajući u vidu da su za članove vlade izabrani upravo iz parlamenta.

"Verujemo da će prisustvo Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Suzane Grubješić u Narodnoj skupštini doneti dobro parlamentu i svim građanima Srbije", poručeno je iz te stranke.

Kako se dodaje, uskoro će se znati i kada i na čije mesto iz aktuelnog sastava poslaničke grupe URS će njih troje doći u parlament.

Povezano

Sve vesti