Novi odlazak "bisera" - Marko Pavlovski u Portu

Autor:

Plejmejker OFK Beograda i kapiten omladinske reprezentacije Srbije seli se u Portugal. Igraće za Porto.

9
A- A A+

Srpski fudbal ostaje bez još jednog talentovanog fudbalera. To je realnost na koju smo se već, nažalost, navikli.

Plejmejker OFK Beograda Marko Pavlovski, koji je sa reprezentacijom Srbije do 19 godina nedavno postao prvak Evrope, odlazi u portugalski fudbal.

Ubuduće će nositi dres Porta, potvrđeno je MONDU u OFK Beogradu.

Zapravo, on ide prvu godinu na pozajmicu u Porto, a potom bi trebalo da potpiše višegodišnji ugovor sa klubom iz "Zmajevog gnezda" (stadion Porta se zove Dragao).

"Zahvalio bih se svima u klubu počev od saigrača do uprave. Proveo sam divnih sedam godina u OFK Beogradu. Sve je kao san i sve se brzo odigralo preko noći. O Portu ne treba trošiti reči, veliki je to klub i znam da je proglašen najboljim klubom za mlade igrače i za napredovanje, što je za mene najznačajnije. Posebno mi je drago što neću menjati boje, koje su mi u srcu i verujem da ću se brzo uklopiti i da ću osvetlati obraz i OFK Beograda i Srbije", rekao je Pavlovski za sajt OFK Beograda.

Zanimljivo, Pavlovski je posle Aleksandra Mitrovića još jedan fudbaler koji je tek postao punoletan, a koji već odlazi iz srpskog fudbala. Napadač Partizana Mitrović je takođe bio u reprezentaciji do 19 godina, a nedavno je potpisao ugovor sa belgijskim Anderlehtom.

Pavlovski će se pridružiti pravoj koloniji srpskih fudbalera u Portugalu, u kojoj prednjači Benfika.

Povezano

Sve vesti