• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Etihad još nije preuzeo Jat

Izvor Tanjug

Iako je ranije najavljeno da bi menadžment "Etihada", strateškog partnera "Jat ervejza", trebalo od danas da preuzme upravljanje novom srpskom avio-kompanijom, to još nije učinjeno.

Do preuzimanje će doći tek kad budu ispunjeni svi regulatorni uslovi i obaveze, izjavio je v.d. generalnog direktora "Jata" Velibor Vukašinović.

"To se nije desilo danas i potrebno je da se zadovolje svi regulatorni uslovi. Kada će to biti, odnosno da li će to biti za tri, četiri ili pet dana za sada nije poznato", rekao je Vukašinović Tanjugu.

Iz "Etihada" je pre dve nedelje saopšteno da će ugovor o menadžmentu firme stupiti na snagu nakon regulatornih odobrenja.

Planirani datum je 1. septembar, ali će to zavisiti od svih regulatornih tela koja treba da daju svoje odobrenje do tog datuma, saopšteno je tada iz te kompanije.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa "Etihad ervejzom" sporazum o strateškom partnerstvu, kojim će kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postati vlasnik 49 odsto kapitala srpske avio-kompanije.

"Jat ervejz" će ubrzo početi da posluje kao "Er Srbija", ali formalno pravno neće odmah promeniti ime, a kada se to dogodi kompanija će izmeniti i svoj operativni avio-kompanijski sertifikat (Airline Operating Certificate -AOC).

Predviđeno je da srpska avio-kompanija s "Etihadom", kao strateškim partnerom, ima flotu od 10 novih "Erbasovih" aviona.

Vukašinović je rekao da je nedavno doneta odluka da se raspiše konkurs za prijem 20 novih pilota, koji će proći obuku za kopilote.

Na dodatnu obuku za upravljanje "Erbasovim" avionom u Nemačkoj danas je upućena prva grupa od 40 pilota "Jat ervejza". Obuka će biti organizovana u dva centra - u Berlinu i u Dizeldorfu, naveo je on.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

oooo

Svidja mi se ova ideja da se proda 49% firme i da upravljanje. Tako su trebali da rade i ranijih godina tj. nisu trebali nista da prodaju al kad smo vec imali proevropsku odnosno anti-narodnu vladu, zasto da ne?

Kreator

logo je orijentalan, podvala cista. cak su i glave orla orijentalne.

special image