Tanjug

Holanđani ulaze u proizvodnju stočne hrane

Autor:

Rojal Agrifirm grupa, jedan od najvećih evropskih proizvođača stočne hrane, kupila je 35 odsto srpske kompanije u koju će investirati 30 miliona evra u naredne tri godine.

1
A- A A+

Specijalizovana kompanija u okviru Agrifirma, Nuscience, istovremeno je postala većinski vlasnik domaćeg proizvođača vitaminskih i mineralnih smeša za životinjsku ishranu, preduzeća Novi miks, sa udelom od 51 odsto.

Predsednik Agrifirm grupe Loman objasnio je da je reč o kooperativi u kojoj je udruženo 18.000 holandskih poljoprivrednika, a čiji neto prihodi godišnje iznose oko 2,4 milijarde evra.

Izvor: FONET

Potpis pre predsednikom Republike

Ugovor o investiciji čija je vrednost poslovna tajna, u prisustvu predsednika Srbije, Tomislava Nikolića u Privrednoj komori Srbije potpisali su predstavnici Agrifirm grupe i preduzeća Nuscience, Ton Loman i Patrik Kereman, sa većinskim vlasnikom firme Sto posto, Zoranom Vukadinovićem. Prisustvovali su i holandski ambasador u Srbiji Loren Stokvis i predsednik PKS Željko Sertić.

"Mi smo lideri na tržištu Holandije i želimo da ojačamo svoju poziciju ne samo u našoj zemlji, već i van granica Holandije", rekao je Loman, dodajući da kompanija želi da i u Srbiji primeni uspešan poslovni model koji je već razvila u Poljskoj, Mađarskoj i Ukrajini.

On je ukazao da je Rojal Agrifirm grupa izbrala da investira baš u Srbiju, jer poseduje odličan potencijal u agraru, podvukavši da je kompanija Sto posto partner na visokom profesionalnom nivou.

Loman je naglasio da je Rojal Agrifirm grupa ozbiljan igrač koji investira na duge staze i da će kompanija, u koju uđe, dugo ostati u toj grupi.

Kompanija Sto posto lider je u proizvodnji stočne hrane u Srbiji, sa 10 odsto udela na tržištu. Nastala je privatizacijom ruinirane fabrike u Velikoj Plani, koja je za 10 godina prerasla u modernog i stabilnog proizvođača, sa 150 zaposlenih.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.