• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duguju za račune za struju i celu deceniju!

Izvor Beta

Ministarka energetike u Vladi Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da u narednih godinu dana sva dugovanja građana i budžetskih ustanova za struju moraju biti izmirena.

"Dugove moramo da rešimo jer struja mora da se plati. EPS polako mora da rešava svoju finansijsku situaciju. Otvara se tržište i za godinu dana svi građani biraće svog isporučioca električne energije", kazala je Mihajlovićeva u Leskovcu gde je razgovarala sa građanima.

Ministarka je na konfrenciji za novinare rekla da "najveći problem" predstavljaju gradovi i opštine koje nisu reprogramirale svoje dugove, ali i "kamate na kamate" na računima građana.

"Leskovac je dobar primer grada koji je uradio reprogram dugovanja Ii ovo je poziv za ostale gradove, ali i budžetske korisnike unutar gradova. Moraju da urade reprograme da im se ne bi isključivala struja", kazala je Mihajlovićeva.

Ministarka je sa građanima Leskovca i Niša razgovarala u zgradi Skupštine grada.

"Drugi problem jeste distribucuija Niš i opština Niš, gde se pojavljuju ogromni dugovi i problemi sa ljudima koji su dokazali da imaju obračun kamata na kamatu. Mi ćemo posebno razgovarati i sa privrednim društvom Jugoistok kako takve probleme da rešimo", istakla je ona.

Ministarka je dodala da su joj se obratili i ljudi koji imaju dugovanja za struju stara deset godina.

Jedan od njih je Miodrag Veličković iz Leskovca koji od 1999. godine duguje 805 hiljada dinara i koji već nekoliko godina živi sa ćerkom u kući bez električne energije.

"Ja ću tražiti da mi se dugovanja oproste jer godinama ne radim i nemam čime da platim", kazao je Veličković Beti.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Slađa

Nemas cime da platis a znas da trosis?? 850.000eej? Pa nisam ni ja imala da jedem ceo mesec. Jela sam suv hleb sa majkom pa me niko nije pitao. Ko da je on jedini koji ne radi i ima dug! Ajde sad svima da oprostimo. Kakav bezobrazluk!

pedja

Pa komunalna davanja zastarevaju posle godinu dana, ako parnica nije pokrenuta...

special image