• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USA today o investiciji Etihada u Srbiju

Izvor Tanjug

Dobra vest o saradnji Etihad i Jat ervejza putuje svetom pa se i tiražni američki dnevnik pozabavio ulaskom avioprevoznika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na šire evropsko tržište.

"Ju-Es-Ej tudej" (USA Today) je protekle nedelje objavio je tekst o investiciji kompanije Etihad ervejz u sprskog avioprevoznika, Jat ervejz, citirajući predsednika i izvršnog direktora kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Džejmsa Hogana da se to ne bi dogodilo da ne veruju da Er Srbija ima sjajnu budućnost.

List prenosi da je ugovorom o strateškom partnerstvu Etihada sa srpskom vladom, kojim kompanija iz Emirata dobija 49 odsto vlasništva, dok će srpskoj vladi ostati 51 odsto, označeno pokretanje novog nacionalnog prevoznika i istovremeno kraj gubitaša Jata.

Taj sporazum predstavlja poslednje partnerstvo Etihada, koji beleži brzi rast, i koji je već je investirao u evropske prevoznike Er Berlin i Er Lingus iz Irske.

"Ju-Es-Ej tudej" podseća da je Jat ervejz, nekada jedna od najvećih evropskih avio-kompanija, počela da propada devedesetih usled ratova i uvođenja sankcija Srbiji, kada je većina flote bila prizemljena, a preživljavali su samo zahvaljujući velikim državnim subvencijama.

List citira prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, da je Srbija napravila nešto na šta će biti ponosna i što će označiti novi početak za zemlju, kao i Hogana, da je cilj da se Er Srbija pretvori u  vodećeg prvoznika u regionu.

Ovakva partnerstva nisu novina za Etihad, jer već imaju sličan dogovor sa Er Sejšelima.

Etihad i Srbija će odmah investirati po 40 miliona dolara u novu kompaniju, a dodatnih 60 miliona obe strane će obezbediti u budućnosti.

Prema sporazumu, Etihad će upravljati novom kompanijom u narednih pet godina.

Očekuje se da Er Srbija preuzme 30 ruta JAT-a u Evropi i Srednjem Istoku, ali i da doda nekoliko novih, navodi "Ju-Es-Ej tudej".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image