• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zrenjaninu otvorena prva srpska fabrika džinsa

Izvor Tanjug

U Zrenjaninu je otvorena fabrika Cico Kolekšn (Cico Collection) za proizvodnju muških i ženskih farmerica, u koju je do sada uloženo tri miliona evra.

U fabrici će tokom ove godine biti zaposleno 168 radnika, a njihov broj 2017. dostići oko 1.500 radnika, najavio je danas direktor Predrag Mihajlović.

Vrpcu su u pogonima kompanije Cico Collection presekli suvlasnici Siniša Novaković, poreklom iz Zrenjanina, koji sada živi u Štutgartu, i Volfgang Rajzerer (Wolfgang Reiserer) iz Bajern Rozenhajma u Nemačkoj.

Pred otvaranje je saopšteno da predsednik Srbije Tomislav Nikolić iz opravdanih razloga neće danas prisustvovati svečanosti.

Nije, međutim, rečeno zašto nije prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, zbog čega je kasnilo svečano otvaranje.

"Kompanija iz Nemačke se odlučila da investitra u razvoj srpske privrede, a za dolazak u Zrenjanin je prevagnula činjenica da je to bio jedna od najpoznatijih tekstilnih centara u Srbiji, sa tekstilnim smerom a Višokoj tehničkoj školi", rekao je direktor Mihajlović.

On je ocenio da je to kvalitetna, visokosofisticirana, proizvodnja džinsa i farmerica i već za sutra najavio dolazak poznatih svetskih modnih kuća, kao što su "Guči", "Verasaće"," i "Prada".

"Poseban značaj prve srpske fabrike za proizvodnju džinsa je u tome što je celokupna proizvodnja farmerica namenjena izvozu" ocenio je Mihajlović.

"Cico Collection" će u Zrenjaninu svake godine povećavati broj zaposlenih i proizvodnju, do 2017. godine kada će dnevno proizvoditi 10.000 muških i ženskih farmerica.

Kompanija "Cico Collection" je tokom poslednjih 10 meseci investirala u kupovinu, rekonstrukciju i opremu fabrike tekstilnih proizvoda u Zrenjaninu.

U  ovom trenutku izvršen je izbor svih 168 novih radnika i izvršena je priprema za zapošljavanje novih 333 radnika, tako da će u toku 2014. po planu u fabrici raditi ukupno 501 radnik, navodi se u saopštenju.

Fabrika bi do kraja 2015. godine trebalo da ima ukupno 958 radnika.

Planirano je da Cico Collection u 2017. godini zapošljava oko 1.500 radnika, i sa tim brojem radnika nova tekstilna fabrika će godišnje u gradski budžet uplaćivati pet miliona evra.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AirFrance

Neka je srecno i da prave XXXXL za nas punije :-D

special image