Potrebno:
- 4kg kupusa
- 300 gr suvog svinjskog mesa
- 300 gr sirovog svinjskog mesa
- 300 gr junetine
- 300 gr ovčetine
- 300 gr slanine
- 2 glavice crnog luka
- 3 kašike masti
- Lorber
- Biber u zrnu
- Tucana paprika
Priprema:
Isecite kupus na kockice. U zemljani lonac ređajte red slanine, red kupusa, red isečenog mesa. Svaki red začinite lorberom I biberom. Činite tako dok ne potrošite sve namirnice. Nalijte vodom.
Luk očistite, operite, iseckajte i propržite na zagrejanom ulju. Dodajte tucanu papriku, i gotovu zapršku sipajte preko složenog kupusa onda kada jelo počne da vri.
Protresite lonac da zaprška dopre i do dna, smanjite temperature i kuvajte nekoliko sati, bez poklopca.
Gotovo jelo bi trebalo poslužiti tek sutradan.
Partizan pregazio Makabi u Beogradskoj areni! Demonstracija moći crno-belih u Evroligi, pao klupski rekord!
Biće proglašen Dan žalosti u Srbiji zbog masakra na Cetinju: Vlada sutra donosi odluku
Zvezda pokorila Španiju, sad neće mrdati iz Beograda: Mesec dana neće morati dalje od "Pionira"!
"Oni tuku, a sudije ne sviraju faulove, nemoguće je pobediti!": Trinkijeri pobesneo posle poraza u Evroligi
"Željko nam je pokazao snimak i to je preokrenulo sezonu": Džouns za MONDO otkrio detalje sa sastanka Partizana