Potrebno:

- 4kg kupusa

- 300 gr suvog svinjskog mesa

- 300 gr sirovog svinjskog mesa

- 300 gr junetine

- 300 gr ovčetine

- 300 gr slanine

- 2 glavice crnog luka

- 3 kašike masti

-  Lorber

-  Biber u zrnu

-  Tucana paprika

Priprema:

Isecite kupus na kockice. U zemljani lonac ređajte red slanine, red kupusa, red isečenog mesa. Svaki red začinite lorberom I biberom. Činite tako dok ne potrošite sve namirnice. Nalijte vodom.

Luk očistite, operite, iseckajte i propržite na zagrejanom ulju. Dodajte tucanu papriku, i gotovu zapršku sipajte preko složenog kupusa onda kada jelo počne da vri.

Protresite lonac da zaprška dopre i do dna, smanjite temperature i kuvajte nekoliko sati, bez poklopca.

Gotovo jelo bi trebalo poslužiti tek sutradan.