Pošto su bundeve već "stigle" na pijace, evo kako da ih upotrebite i napravite dobru, staru pitu sa bundevom.
- 500 gr kora za pitu - bundeva (1 kg) - 250 gr šećera - 1 dl ulja - cimet - šećer u prahu Priprema: Oljuštite bundevu i izrendajte je. Izrendanu je sipajte u šerpu, dodajte šećer i dinstajte je dok sva tečnost ne ispari. Kada je gotovo, treba da izgleda kao kaša. Ostavite da se ohladi. Uzmite jednu koru i poprskajte je uljem. Preko nje stavite drugu koru, takođe je poprskajte uljem, pa na to stavite fil-kašu od bundeve, duž cele kore. Pospite sa malo cimeta, ali pazite da ne preterate, kako pita ne bi dobila gorak ukus. Kore savijajte u rolnu. U pleh stavite papir za pečenje i poređajte tako urolanu pitu. Na kraju, svaki rolnu poprskajte uljem i pecite na 180 stepeni, od 20 do 25 minuta. Kada se ohladi, isecite i po želji, pospite šećerom u prahu.