Peković prelomio - igra za Crnu Goru

Košarkaš Partizana Nikola Peković "prelomio je u mozgu" - odlučio je da ipak igra za reprezentaciju Crne Gore, javili su podgorički mediji.

0
A- A A+
Košarkaš Partizana Nikola Peković "prelomio je u mozgu" - odlučio je da ipak igra za reprezentaciju Crne Gore, javili su podgorički mediji.

Ta vest je manje-više očekivana, jer je postavljanjem Duška Vujoševića za selektora crnogorske reprezentacije Peković je imao lakši izbor i kocka je pala na stranu Crne Gore.

Prema pisanju "Vijesti", dogovor Pekovića i Vujoševića još neće biti zvanično saopšten u javnosti.

Iako je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić plasirao je informaciju da je za Pekovića obezbedjeno mesto u reprezentaciji koja će igrati na EP u Španiji, i da se selektor Zoran Slavnić sastao sa njim i pričao na temu njegovog igranja, "Vijesti" saznaju da niko iz KSS nije kontaktirao centra Partizana.

Medjutim, i da je sa 21-godišnjim košarkašem neko razgovarao, bilo bi uzalud - Peković je u dogovoru sa porodicom doneo definitivnu odluku, pa će biti jedan od glavnih oslonaca "sokolova" na putu ka evropskim vrhovima.

Peković je karijeru počeo u podgoričkom Junioru, 2002. godine prešao je u Atlas, da bi 2005. obukao dres Partizana. U svojoj kolekciji ima bronzanu medalju sa mladom reprezentacijom na EP u Rusiji 2005. godine, sa Partizanom je prošle godine osvojio titulu prvaka, a osvajač je zlatne medalje na EP za mlade u Izmiru 2006.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti