Rasim Ljajić na čelu unije stranaka

Autor:

Sandžačka demokrtaska partija (SDP) i Socijaldemokrtaska partija Srbije (SDPS) formirale su uniju stranaka koja će imati zajedničkog predsednika Rasima Ljajića, predsedništvo i organe upravljanja.

0
A- A A+

Član predsedništva SDP Esad Hodžić rekao je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru da će obe stranke zadržati svoje identitete, imena i obeležja.

"Želja nam je da napravimo bolju, čvrcću i moderniju političku organizaciju, u kojoj će predsednici Opštinskih odbora SDP automatski biti članovi ove velike unije. Ovo je zapravo stavljanje u pravni okvir onoga što imamo na terenu i u realnom životu. Ovaj model unije je poznat u zemljama Zapadne Evrope, a nasličniji primer imate u Nemačkoj", rekao je Hodžić.

On je istakao da će se SDP i dalje baviti regionalnim pitanjima i problemima, kao i specifičnostima koje nosi region Sandžaka.

"Bavićemo se i dalje infrastrukturom, putevima, manjinskim pravima Bošnjaka i uopšte boljim životom svih građana", rekao je Hodžić.

Doskorašnji predsednik SDP Rešad Hodžić podneo je ostavku na tu funkciju početkom meseca, a na čelo partije došao je 2009. godine, kada je njen osnivač i dotadašnji predsednik Rasim Ljajić osnovao SDPS.

SDPS je jedna od vladajućih partija u Srbiji i ima devet poslanika, a
SDP je na vlasti u četiri od šest sandžačkih opština.

Povezano

Sve vesti