Displeji Androida dvostruko sporiji od iPhonovih

Autor:

Nezavisno testiranje kompanije Agawi, koja se bavi strimingom aplikacija i igara pokazuje da je iPhone 5 šampion brzine po odzivu ekrana među smartfonima.

8
A- A A+

Testiranje pomenute kompanije obavljeno je na osnovu Touchscope tehnologije, koja je posebno razvijena za ovu svrhu i uz korišćenje kamere visoke rezolucije, koja snima do 240 kadrova po sekundi.

Na testu su bili Galaxy S4, HTC One, Motorola Moto X, Nokia Lumia 928 i iPhone 5. Svi uređaji su testirani najmanje 50 puta, a rezultati su pokazali da je iPhone 5 najbrži smartfon, što se odziva ekrana tiče. On je postigao rezultat od 55 milisekundi, dok je prvi najbolji Android, Samsung Galaxy S4, postigao rezultat od svega 114 milisekundi. Motorola Moto X je na poslednjem mestu, kao najsporija, dok je Lumija 928 postigla 117 milisekundi, a HTC One 121.

Iako ne ulazi u detalje u vezi sa testiranjem i ne objašnjava postupak testa, Agawi navodi da je Apple najverovatnije najbolje kalibrisao i da je hardver iza tehnologije dodira jednostavno bolje optimizovan.

Povezano

Sve vesti