mondo.rs

Muškarce najviše brine ćelavost

Autor:

Najčešće se smatra da su dame te koje se "plaše" starenja i kako na sve načine pokušavaju da ostanu mlade koliko je to moguće. I muškarci, ipak, imaju istu brigu, a istraživanja pokazuju da je njihov najveći strah – ćelavost.

4
A- A A+

U jednom britanskom istraživanju, od oko 200 ispitanih muškaraca, najveći broj njih kao najveći "strah" naveo je ćelavost, pa tek zatim impotenciju.

Kao treći najčešći strah kod "jačeg" pola, našao se loš zadah, dobijanje kilograma i loš vid, odnosno nošenje naočara za vid. Ko kaže da samo dame brinu o izgledu?

Ukupno, 94 odsto anketiranih muškaraca, priznalo je da se najviše plaši gubitka kose, dok je impotencija najveća briga za nešto manji broj muškaraca.

U ovoj studiji, učesnici su odgovarali šta ih najviše brine kada je reč o starenju. Čak 60 odsto njih boji se da će izgubiti zube, trećina ispitanika plaši se gubitka sluha, 24 odsto ih brine da će imati loš zadah, dok 64 odsto muškaraca strahuje da će se ugojiti kada budu u poznim godinama.

Ako ste mislili da jedino dame brine seda kosa, pogrešili ste – ovo je velika briga i za tri četvrtine ispitanih muškaraca, a 45 odsto njih zazire od postojanja mogućnosti da će im biti potrebne naočare za vid.

Sa druge strane, dok je uobičajeno da žene gubitak kose doživaljavaju tragično, od muškog dela populacije se najčešće očekuje da to private bez drame i da sa osmehom prihvataju šale na svoj račun kada je reč o gubitku kose.

Povezano

Sve vesti