• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SBB i Telemah menjaju vlasnika

Izvor Tanjug

Londonski investicioni fond Mid Europa partners prodaje kompaniji Kolberg Kravis Roberts (Kohlberg, KKR) svoje grupacije kablovskih i satelitskih operatera u jugoistočnoj Evropi - SBB i Telemah.

Završetak ove transakcije zavisiće od odobrenja nadležnih regulatornih lokalnih vlasti, a okončanje tog procesa se očekuje u prvom kvartalu naredne godine, objavljeno je na sajtu Mid Europe.

Iako se ne navodi iznos transakcije, to će, kako se navodi, predstavljati najveći izlazak jednog privatnog investicionog fonda iz regiona bivše Jugoslavije.

Kompanija "Mid Europa" je 2007. godine preuzela srpskog kablovskog i satelitskog operatera SBB, i otada je uveliko investirala u rast te kompanije, koja se proširila na još šest zemalja regiona.

Dobit SBB-a pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) je, otkada je u vlasništvu "Mid Europe", porasla po godišnjoj stopi od 37 odsto, a ova kompanija danas nudi usluge kablovske i satelitske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije, i ima 1,8 miliona korisnika.

"To je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Evropi", naglasio je koosnivač KKR Henri Kravis dodajući da je kompanija investirala u više od 40 evropskih kompanija iz 12 zemalja.

KKR je globalna investiciona firma koja je na kraju juna upravljala imovinom vrednom 83,5 milijardi dolara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image