Dočekali su i navijači Crvene zvezde da pre utakmice svojih ljubimaca sa razglasa čuju pesmu "Devotion, devotion...".

Oko dvadesetak hiljada gledalaca ispunilo je Kombank arenu u četvrtak uveče i položilo ispit, korektnim navijanjem, bez pravljenja incidenata.

Na njihovu žalost, crveno-beli su poraženi u zanimljivoj završnici duela sa jakom Lokomotivom Kubanj.

Trebalo bi reći i da je takav ishod očekivalo nekoliko stotina posetilaca novobeogradske dvorane, koji su dva minuta pre kraja, pri dvocifrenom vođstvu gostiju, napustili halu i krenuli ka svojim kućama.

Ostatak prisutnih navijao je do kraja. Zvanično će ostati upamćeno da se u Kombank areni okupilo 19.000 navijača, iako je jasno da je ta brojka "probijena", jer na gornjem "prstenu" nije bilo stolica.

Sem povremenih uvredljivih pesama na račun Čedomira Jovanovića, Delije su, uz pomoć sa ostalih tribina, pevale sve vreme svojim igračima i podstakli ih da se ravnopravno suprotstave drugom najboljem ruskom timu.

Domaći košarkaši pozdravljeni su bučnim aplauzom i pri prvom izlasku i pri poslednjem odlasku sa terena, čime im je gledalište poslalo poruku šta misli o njihovom trudu i zalaganju.

Uoči utakmice, dlanovima su pozdravljeni i Dragan Kapičić, legenda kluba, kao i članovi poslednje šampionske generacije crveno-belih (Benčić, Kuzmanović, Bolić...).

Prvi red je bio rezervisan za vaterpoliste, šampione Evrope, a mesto na nižim tribinama za fudbalere, koji su takođe pozdravljeni aplauzom, uz poruku: "Hoćemo titulu, hoćemo titulu...". Svi su skakali navijali u ritmu Delija, od kapitena Milijaša, Bajkovića i Kasalice, do stranaca, među kojima je bio i raspoloženi Abiola Dauda.

Iako su igrači pognutih glava napustili teren, atmosfera u dvorani u četvrtak uveče zaslužila je prelaznu ocenu.

Na teren nisu doletale kovanice, a navijač koji je, u znak protesta zbog sudijske odluke, skinuo patike i bacio ih na teren, odmah je izbačen iz dvorane.

Crveno-beli jesu izgubili utakmicu, ali su, uprkos skepsama, definitivno dobili još jedan bučni domaći teren. 

U četvrtak je postalo jasno da će jedna od najvećih dvorana u Evropi biti njihova prednost u duelu sa Laboral Kućom, zakazanom za 13. decembar.