• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glakso prvi u nizu interesenata za Institut Torlak

Izvor Tanjug

Predstavnici kompanije GlaksoSmitKlajn predstavili su svoju ponudu o strateškom partnerstvu sa Institutom Torlak vladinom Koordinacionom telu zaduženom za unapređenje proizvodnje u toj instituciji.

"Sa GlaksoSmitKlajnom imali smo vrlo otvorene razgovore i njihovu prezentaciju ponude o saradnji sa Torlakom", rekla je Tanjugu ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović koja je na čelu vladinog Koordinacionog tela.

Pored ministarke zdravlja, u ovom telu su ministarka energetike i životne sredine Zorana Mihailović i ministar privrede Saša Radulović, koji su prisustvovali sastanku.

Ministarka zdravlja je naglasila da, pored GlaksoSmitKlajna, ima i drugih farmaceutskih kuća koje su zainteresovane za saradnju sa Torlakom, i dodala da će do kraja meseca imati razgovore s predstavnicima svih zainteresovanih kompanija.

"Mi za sada obavljamo samo razgovore, onda ćemo vladi prezentovati rezultate tih razgovora", naglasila je Đukić Dejanović i dodala da će u naredna dva meseca vlada imati izveštaj o svim ponudama za strateškog partnera za Torlak.

Ministarka zdravlja je dodala da raduje činjenica da moćne farmaceutske kuće vide Institut Torlak kao veoma značajnog partnera za proizvodnju vakcina.

Ona je naglasila da će ponovno pokretanje proizvodnje pojedinih vakcina biti od koristi ne samo za zdravlje građana Srbije, već i čitavog regiona.

Ministarka je podsetila da su u prethodnom periodu gubici u Torlaku bili veliki, ali da je sada i ovom institutu harmonizovana finansijska situacija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image