Tanjug

U Srebrenici popisano duplo više od stvarnog broja

Autor:

U opštini popisano duplo više stanovnika nego što ih stvarno živi "i to na štetu pripadnika srpskog naroda", tvrdi predsednik SO Srebrenica Radomir Pavlović.

1
A- A A+

Pavlović je kaže da su rezultati popisa su, kao i izbori u Srebrenici, već ranije dogovoreni i isplanirani na štetu srpskog naroda, kao i obično.

U njegovom saopštenju, koje prenose banjalučki mediji, tvrdi se da na području ove opštine stvarno živi oko 65 odsto Srba i oko 35 Bošnjaka, a da će, prema saznanjima srpske koalicije, popis "pokazati" da je približno isti broj pripadnika oba naroda.

"I popis govori da se u Srebrenici sve unapred dogovori i da je ona ranije izrežirani politički projekat, jer su opstrukcije popisivača, instruktora i Popisne komisije potpuno slične scenariju koji je viđen za lokalne izbore 2012. godine", naveo je Pavlović.

On ističe da će rezultati popisa pokazati da stanovnika ima u nekim selima gde nema ni kuća i gde od početka rata niko ne živi ili da u selu sa dve kuće živi 10 puta više osoba od stvarnog broja.

"U retko naseljenim selima zna se poimenično ko u kojoj kući živi, a upisanih je mnogo više, dok će u nekim mestima, na primer, Potočarima prema popisu biti više stanovnika nego u Srebrenici", izneo je Pavlović tvrdnje Koalicije za Republiku Srpsku.

On navodi da Koalicija smatra da je cilj ovako obavljenog popisa stanovništva, koji je trajao do 15. oktobra, da se Srebrenica predstavi kao opština u kojoj svi treba da budu zadovoljni popisom i da vlast dele po principu "pola-pola" iako je stvarno stanje na terenu potpuno drugačije.

Povezano

Sve vesti