mondo.rs

Maljković napustio klupu Slovenije

Autor:

Trofejni stručnjak odbio novi ugovor Košarkaškog saveza Slovenije uprkos odličnom rezultatu postignutom na Evropskom prvenstvu.

6
A- A A+

Maljković napustio klupu Slovenije Foto: MN Press
Božidar Maljković neće više sedeti na klupi slovenačke košarkaške reprezentacije.

Iskusni stručnjak je sa tom selekcijom osvojio peto mesto na Eurobasketu, čiji je Slovenija bila domaćin, čime su obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine u Španiji, ali je uprkos tome Maljković odbio da potpiše novi trogodišnji ugovor.

Maljković je obavestio čelnike saveza da završava ugovor koji je istekao nakon Evropskog prvenstva i da ne želi da nastavi saradnju, uprkos željama druge strane da ostane na klupi, prenela je TV Slovenija.

Božidar Majlković preuzeo je selekciju Slovenije 2010. nasledivši Mamija Bećirovića i na Eurobasketu 2011. osvojio je sedmo mesto. Dve godine kasnije pred domaćom publikom Slovenci su bili peti na Eurobasketu i tako direktno obezbedili plasman na Svetski šampionat u Španiji 2014.

Maljković (61) je tokom trenerske karijere osvojio četiri Kupa šampiona sa tri različita tima (Jugosplastikom dva puta, Limožom i Panatinaikosom), trofej Kupa Koraća, ali i šest nacionalnih pehara sa timovima u Jugoslaviji, Francuskoj i Španiji. On je dva puta proglašen za najboljeg evropskog trenera.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.