Tuča na Sajmu knjiga?!

Autor:

Navodno su se fanovi dvoje autora pokoškali, jer su se dve promocije održavale istovremeno, a govornici se nadjačavali preko razglasa.

8
A- A A+

Tuča na Sajmu knjiga?! Foto: MONDO
Najpre su u ponedeljak posetioci mogli da posmatraju žestok verbalni incident između učesnika tribine "Politika Itake", održane u čast 120. godišnjice rođenja Miloša Crnjanskog.

Zakačili su se zakleti suparnici, pisac Slobodan Vladušić i kritičar Goran Lazičić, ali je, srećom, stvar ostala samo na burnoj svađi.

Zatim su se u utorak obožavatelji pesnikinje Gordane Ane Dabić i muzičkog umetnika Dragana Karolića koškali, jer su njih dvoje imali zakazane promocije štand do štanda, u isto vreme.

Na štandu "Poete" Dabićeva je predstavljala zbirku "Oči govore", a na susednom "Nove poetike" Karolić je promovisao autobiografiju "Memoari jednog gej muzičara".

Govornici su pokušavali da se nadjačaju putem razglasa, pa je cela situacija bila bučna i haotična, a onda su se posvađali njihovi fanovi koji su želeli da neometano slušaju promocije jednog, odnosno drugog autora. Morala je, piše "Telegraf", da reaguje i policija koja ih je razdvajala.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti