Aleksandra Petrovski

Ono što niste znali o Leni Kovačević

Džez pevačica je za MONDO pričala koga bi izazvala na teniski dvoboj, ko su za nju najznamenitiji Srbi i zašto, koje filmove vredi pogledati i šta peva u kafani za druge, a šta za svoju dušu.

8
A- A A+

Tri novinarska pitanja koja su Leni Kovačević najčešće postavljana su:

- Kako je biti dete poznatog roditelja?

- Šta sin Vuk voli da sluša?

- Kako se negujete?

Mi lepu džez pevačicu nismo pitali ništa od toga, već šta bi ona sama pitala Lenu Kovačević.

"Ima mnogo takvih pitanja, sad ste me zatekli", nasmejala se Lena i izdvojila pitanje:

"Zašto sam odustala od bavljenja tenisom, jer bih sa sasvim prosečnim rezultatima imala veliki prihod?"

Najprodavaniji album u oktobru

Novi album Lene Kovačević "San" je zvanično najprodavaniji domaći album u oktobru u Srbiji, odnosno odmah iza Džibonijevog "20 Century Man Live", kada govorimo o regionalnim izdanjima.

Album "San" sačinjen je od pop-džez obrada poznatih numera: "Nisi me bio vredan ti", "Tišina", “Da ti kažem šta mi je", "Srce od meda", "Ti i ja", "Zvižduk u 8", "Majstor za poljupce" kao i od autorskih pesama: "San", "Pustinja" i "Osećam".

Logično, usledilo je pitanje koga bi izazvala na teniski dvoboj, na šta je kao iz topa odgovorila - Novaka Đokovića dodajući da joj on predstavlja oličenje "kakvi možemo biti u najboljem svetlu".

U pauzi priprema za koncert u Domu sindikata  7. decembra sa Lenom smo još pričali o tome ko su za nju najznamenitiji Srbi i zašto, koje nam filmove novijeg datuma preporučuje i šta peva u kafani za druge, a šta za svoju dušu.

Znamo da je Lena Kovačević (31) ćerka dramskog pisca, književnika i scenariste Dušana Kovačevića, da je posle završene srednje muzičke škole u Beogradu (odsek klavir) diplomirala džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Slušali smo je u filmu "Profesionalac" i gledali u svojstvu žirija u prvoj sezoni popularne emisije Prvi glas Srbije.

A šta je to što možda niste znali o Leni Kovačević pogledajte u našem video prilogu.

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti