• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najružniji sportski dresovi

Izvor mondo.rs

Mnogo je klubova koji su se u istoriji sporta "poigravali" dizajnerskim idejama i pristajali na iste! Evo nekih od takvih eksperimenata.

Želja da se bude drugačiji od konkurencije i da se bude vizuelno drugačiji, često je, u istoriji sporta, odlazilo van granica lepog ili atraktivnog.

Mnogi sportski klubovi su, blago rečeno, preterivali u vizuelnim "egzibicijama", tako da su njihovi igrači izgledali smešno u teško objašnjivim kreacijama.

Svako od vas će imati svog favorita sa ove liste ili nečeg što nema na ovoj listi, ali je, svakako, dobro podsetiti se šta smo sve imali prilike da vidimo na sportskim terenima.

Izvor: MN Press

Krenućemo od najsvežijeg primera, a to su dresovi KK Mega Vizura za sezonu 2013/14. Reč je o roze-plavkastoj ili tako nekako, kombinaciji dresova. Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović, koji je do ove sezone bio glavni čovek tog kluba, objasnio je nedavno da je njegova kćerka imala poslednju reč

"Još prošle godine hteli smo da unesemo neke promene, da na neki način razmrdamo i šokiramo javnost, a u tome smo i uspeli. Svi su pričali o našim dresovima. Veliki klubovi svake sezone izbacuju nešto novo kako bi prodali što veći broj dresova, ali nama to nije bio cilj, već da budemo zapaženi. Dresovi su napravljeni u saradnji sa 'Adidasom', koji je naš sponzor, a boje je birala moja desetogodišnja kćerka. Zato je tu roze boja. U početku sam bio šokiran, a onda sam shvatio da je to u principu dobro jer smo želeli da budemo drugačiji od ostalih", rekao je Ražnatović.

Kad smo već kod košarke, u istoriji NBA lige bilo je raznih vizuelnih ekspreminata. Recimo, dresovi Atlanta Hoks iz 90-ih, Toronta...



... pa, još malo Toronta i ove "militari" ideje...



... ili, Sinsiti Berketsa i Notr Dama...

Kad je reč o fudbalu, konkurencija u ovoj kategoriji je baš žestoka.

Dres Partizana iz 90-ih godina sigurno nije najružniji koji se pojavio u ovom sportu, ali je svakako ostavio pitanje: "Čemu to?".

Izvor: MN Press

Anonimna švajcarska kompanija "Vocado" izradila je dres koji je bio neka kombinacija psihodelije, asimetričnosti... Ma, teško je i dokučiti. Uglavnom, Partizan se brzo odrekao ovog dizajna, pa se vratio na dobro poznate prugice.

Kada nastavite da čitate, tačnije gledate, shvatićete da su ovi "Vokado" dresovi, zapravo, bili primer lepote šta je sve bilo u svetu.

Pogledajte, recimo, ove dresove iz SAD. Reč je o klubovima The Caribous of Colorado (dres iz 1978. godine) i New England Revolution iz 1996. godine.



Nedavno se pojavila priča o klubu La Hoja Lorka, poznatog pod nadimkom "El Brokoli Mekaniko". Ovaj klub za svoju osnovnu garnituru dresova ima plavo-belo kombinaciju. Ali, ima i rezervnu. Hm, ko je za ručak?



Atletik Bilbao, poznati španski klub, u sezoni 2004/05. odlučio da eksperimentiše. Poznavaoci fudbala znaju da Atletik Bilbao uvek ima dresove sastavljene od crveno-bele boje i crnih šortseva. E, te sezone neko je odlučio da napravi revoluciju, pa su nastali ovakvi dresovi, koje su navijači nazvali "kečap".



Dobri su za nošenje ako, recimo, jedete picu, pa fleka, svakako, neće upadati u oči.

U Velikoj Britaniji po užasnim dresovima prednjačio je Hal siti. Šta reći za ove?



A ni Norič se ne može pohvaliti da je "ubo" ovim dresovima iz 1992. godine.



Nekadašnji golman reprezentacije Meksika Horhe Kampos poznat je bio i po tome što je sam dizajnirao i kreirao u kakvim će majicama braniti.



Zvali su ga i "papagaj" i slično...  bile vrlo originalne. Evo jedne njegove šarene i drečave kreacije...

Izdvojili smo i jednu kreaciju iz Japana. Reč je o dresovima Šimicua iz 2001.

Na Afričkom kupu nacija 2002. godine, Kamerunci su iznenadili dresovima bez rukava, poput onih koje nose odbojkaši. Samjuel Eto se, verovatno, osećao glupo...

I u drugim sportovima bilo je neverovatnih dizajnerskih poduhvata. Pogledajte samo ovaj dres koji su nosili članovi australijskog tima u atletici. Pripremite se za čas anatomije!

Komentari 27

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mare

Svi ovi kosarkaski su dobri (Osim mozda Notre Dame-a), posebno mi se svidja Bearcats.

meraklija

Ja ne znam sta imate protiv inovacija, zar sve sto nije po nekom arsinu treba da bude ismejano... pogotovo mislim na nba (ti dresovi sa amblemom kluba su po meni najbolji u istoriji NBA lige) i ncaa dresove... ajde manje-vise najcudniji su Kamposovi dresovi, al ni to nije lose. A prosto sam odusevljen idejom o dresovima americkih i japanskog dresa

kole

Torontov dres kida!!!!

Najnovije

Kolumnisti