• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvođanski BDP iznad proseka Srbije

Izvor Beta

Vojvodina se prema nivou ostvarenog bruto domaćeg proizvoda (BDP) svrstava u razvijene regione u Srbiji, a ne u nerazvijene, saopštila je Vlada Vojvodine.

Vojvođanska vlada je navela da je Vojvodina sa ostvarenih 483.000 dinara BDP po stanovniku za tri odsto iznad republičkog proseka.

Kako se navodi u saopštenju posle sednice Vlade, Autonomna Pokrajina Vojvodina je u 2012. godini ostvarila rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 7,9 odsto, dok je na nivou Republike Srbije taj rast ostvaren u proseku od 5,5 odsto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku o razvrstavanju regiona po ostvarenom BDP, koji su objavljeni 31. oktobra, Vojvodina je sa ostvarenih 483.000 dinara BDP po stanovniku, za tri odsto iznad republičkog proseka, što je svrstava u razvijene regione, a ne u nedovoljno razvijene, kako je to navedeno u Uredbi o jedinstvenoj listi razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave za 2013.

Ovi podaci izneti su na sednici Vlade AP Vojvodine, na kojoj je prihvaćena Informacija o ostvarenom bruto domaćem proizvodu u 2012. godini.

Na sednici, kojom je predsedavao potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović, istaknuto je da je učešće Vojvodine u vrednosti nacionalnog BDP 27,4 odsto, Beogradskog regiona 39,6 odsto, regiona Šumadije i Zapadne Srbije 19 odsto, a regiona Južne i Istočne Srbije 14 odsto.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AirFrance

Respect za tazbinu :-)

special image