Marko Čavić

Kako da brzo promenite jezik na tastaturi

Autor:

Iskoristite samo jednu jednostavnu prečicu da brzo i u svakom Windows programu promenite jezik na tastaturi!

Kako da brzo promenite jezik na tastaturi Foto: MONDO portal. Kratko uputstvo za dodavanje i organizaciju jezika u Windows operativnom sistemu.

Bez obzira na to da li kucate tekst u Wordu, popunjavate podatke na internetu ili koristitie bilo koju drugu Windows aplikaciju i program, promenu jezika na tastaturi možete izvršiti vrlo brzo, jednom prečicom sa tastature: ALT + SHIFT.

Pritiskajte ALT + SHIFT onoliko puta koliko vam treba da stignete do željenog jezika. Recimo, ako je engleski jezik prvi, nemački drugi, srpska ćirilica treća, a srpska latinica četvrta, da biste izabrali ćirilicu držite taster ALT (levo od razmaknice) i pritisnite SHIFT tri puta, jedan za drugim. Za srpsku latinicu držite ALT i pritisnite SHIFT četiri puta.

Kako da brzo promenite jezik na tastaturi Foto: MONDO portal.

Ako vam na računaru još uvek nisu ubačeni jezici na tastaturi koji su vam potrebni, idite ovim redom i aktivirajte ih: Start - Control Panel - Region and Language. Kada se nađete u Region and Language meniju otvorite karticu (tab) Keyboards and Languages i kliknite na opciju Change Keyboards. Otvara se novi prozor u kojem imate mogućnost da dodate nove jezike i da izvršite njihov raspored.

Jezik na tastaturi možete promeniti i ručno, klikom na Language bar, u donjem desnom uglu ekrana, u Taskbaru.

Povezano

Sve vesti