Lupaj bubanj i ne pravi se pametan

Autor:

Red Hot Chili Peppers i bubnjar benda Čed Smit izvukli se iz vrlo neprijatne situacije u Belo Horizonteu, ali su stvorili sebi neprijatelje u Riju. I to sve zbog jednog dresa...

1
A- A A+

Muzičari često pokušavaju da na koncertima još više "kupe" i onako naklonjenu publiku isticanjem obeležja popularnih sportskih klubova iz gradova u kojima nastupaju.

Sličnih situacija bili smo svedoci i u Beogradu, kada su se najveće svetske zvezde pojavljivale pred domaćom publikom u dresovima Crvene zvezde ili Partizana.

Međutim, ponekada, baš, pogreše!

Jedna takva greška mogla je skupo da košta slavni američki rok bend Red Hot Chili Peppers, a pre svega bubnjara ovog popularnog sastava Čeda Smita. Prilikom koncerta u brazilskom Belo Horizonteu, 52-godišnji muzičar je u jednom trenutku raširio dres Flamenga, što nimalo nije bilo pametno u gradu u kojem je najpopularniji klub Atletiko Mineiro.

Izvor: Youtube

Kod publike je ovaj Smitov kiks istog trenutka izazvao negativnu reakciju, ali je bubnjar u trenutku smislio spasonosno rešenje. Crveno-crni dres kluba iz Rio de Žaneira je stavio u gaće, što je kod fanova iz Belo Horizontea naišlo na oduševljenje.

Atmosfera je postala euforična onog trenutka kada je član Pepersa, na predlog drugog člana benda, počeo da skandira Atletiku.

Izvukao se u Belo Horizonteu, ali je bendu, a pre svega sebi, stvorio problem u Riju. Navijači Flamenga su uvređeni što je odmah na svojoj koži osetio Smit, jer je isto veče bio suočen s pretnjama smrću od pristalica Flamenga.

Muzičar se pristalicama Flamenga javno izvinio preko "Twittera".

Povezano

Sve vesti