Potrebno:
1kg brašna T-500
20gr soli
25-35gr kvasca
500ml mlake vode
Priprema:
U činiju staviti brašno, so i kvasac, pa umutiti. Bitno je da na mikser stavite nastavak u obliku spirale. Zatim se postepeno dodaje mlaka voda sve dok testo ne postane glatko i umereno mekano. Smesa zatim treba da odstoji tako 15 minuta, a onda da se ponovo muti još pet minuta.
Izvaditi iz činije na sto. Razdvojiti na dve ili tri manje jufkice testa koje treba da odstoje još 15 minuta.
Zatim oblikovati vekne, pa peći u rerni 20 minuta na temperaturi od 220 stepeni Celzijusovih.
Hleb možete "ukrastiti" tako što ćete ga po površini zarezati nožem. Recept smo dobili u najstarijoj pekari u Beogradu, pekari "Aleksić".
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!