M:TEL, novi brend Telekoma Srpske

Novo rukovodstvo Telekoma Srpske predstavilo je u četvrtak novi brend "m:tel" koji će, uz slogan "Imate prijatelje!", biti zaštitni znak mobilne telefonije u BiH. Wap portal Mobis MONDO od danas se zove isto kao i u Srbiji - MONDO.

0
A- A A+
Novo rukovodstvo Telekoma Srpske predstavilo je u četvrtak novi brend "m:tel" koji će, uz slogan "Imate prijatelje!", biti zaštitni znak mobilne telefonije u BiH.

"Telekom Srpske ostaje kao registrovani naziv preduzeća, a m:tel je novo komercijalno ime pod kojim ćemo poslovati na području cele BiH i iza kojeg stoji više usluga za manje novca", rekao je generalni direktor Telekoma Srpske Predrag Ćulibrk.

"Svi korisnici m:ts mreže u Srbiji i m:tel mreža u Crnoj Gori i BiH u ove tri zemlje moćiće da telefoniraju i šalju poruke već od 1. jula po cenama koje važe u njihovoj zemlji", rekao je Ćulibrk na prvoj redovnoj konferenciji za novinare.

Po njegovim rečima, novo rukovodstvo je samo nekoliko dana nakon preuzimanja Telekoma Srpske počelo uvodjenje novih usluga i tehnologija, automatizaciju poslovnih korisnika, edukaciju i zaposlenih i korisnika, širenje tržišta i proširenje kanala prodaje, te da će taj proces biti trajan. On je dodao da više od 30.000 akcionara Telekoma Srpske "može biti ponosno na akcije kojima raspolaže".

Telekom Srpske ima licencu i za fiksnu i za mobilnu telefoniju na području cele BiH i, zasad, nije zainteresovan za deonice druga dva telekomunikaciona operatora u BiH. "Očekujemo fer i korektnu tržišnu utakmicu. Za društvo je dobro da postoje tri ozbiljna operatora koji su spremni da se bore za svoje korisnike", rekao je Ćulibrk.

Izvršni direktor za mobilnu mrežu Milenko Cvijanović najavio je već od 28. juna startovati novi pripejd tarifni model kojeg će karakterisati povoljne cene poziva od 24 feninga (12 evro centi) prema mobilnim mrežama u BiH, a 20 feninga (10 evro centi) će koštati minut razgovora sa fiksnim mrežama.

Osim toga, korisnici Start i Smart postpejd tarifnih modela m:tela mogu po povoljnim cenama na svim prodajnim mestima da kupe nove mobilne telefone.

Wap portal Mobis MONDO od danas se zove isto kao i u Srbiji - MONDO.


Izvršni direktor za finansije Jasmina Lopičić podsetila je da je Telekom Srbija u 2006. godini ostvario prihod od 800 miliona evra i profit 180 miliona evra. "Investicije u prošloj godini dostigle su 269 miliona evra, a za 2007. godinu planirano je 360 miliona evra investicija, od čega 50 miliona evra za Telekom Srpske", rekla je Lopičić. Ona je dodala da je u proteklih pet godina Telekom Srbija u svoj razvoj uložio 1,4 milijarde evra, a u protekle tri godine akcionarima isplatio 270 miliona evra.

Telekom Srbija je akcionarsko društvo 80 odsto u vlasništvu PTT Pošte Srbije i 20 odsto u vlasništvu grčke telekomuniacione komapnije Ote. Zapošljava oko 10.000 radnika i ima više od sedam miliona korisnika - 2,8 miliona u fiksnoj i 4,5 miliona u mobilnoj telefoniji. Telekom Srbija za 65 odsto državnog kapitala u Telekomu Srpske izdvojio je 646 miliona evra.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti