• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pola veka hora "Kolibri"

Izvor MONDO/Beta

Dečji hor predstaviće 23. decembra novi album "Kolibri planeta" kojim će proslaviti 50 godina postojanja, najavila je Muzička produkcija RTS-a.

Autori pesama na novom albumu "Kolibrija" su poznati pop i rok izvođači Momčilo Bajagić, Neša Galija, Frajle, Nikola Čuturilo, Marčelo, Neverne bebe, Rambo, Bora Čorba. Na novom albumu korišćeni su i stihovi Duška Radovića i Brane Crnčevića.

Produkcijski tim nastojao je da "Kolibri" novim albumom započnu novi ciklus dečjih zabavnih pesama koje će povezati tradiciju sa savremenom produkcijom. Dečji hor Kolibri postoji od 1963. godine, a osnivač i dugogodišnji dirigent bila je Milica Manojlović.

Kao i prethodnih 50 godina, teme pesama koje peva hor "Kolibri" posvećene su detinjstvu, učenju, roditeljima, prirodi, ljubavi, ali i ekologiji i reciklaži, ratu i miru.

Hor "Kolibri" neguje jedinstvenu i prepoznatljivu kulturu pevanja dopadljive interpretacije i visoko profesionalnog odnosa prema muziciranju gajenom u osmišljenoj ljubavi prema muzici, a poruku i zadovoljstvo prenosi na slušaoce.

Čuveni dečji ansambl održao je više od stotinu koncerata u zemlji i insotranstvu, učestvovao u radio dramama, televizijskim emisijama i serijama, kao i na filmu. Kolibri su snimili sedam audio kaseta, 19 singl i 42 long plej gramofonske ploče i četiri audio CD-a u izdanju PGP-RTB/RTS, a taj hor danas vodi muzički pedagog Ljiljana Ranđelović.

Hor je dobio brojne nagrade, među kojima Povelju Radio Beograda, Zlatni Beočug Kulturno prosvetne zajednice Beograda, Povelju Udruženja kompozitora, Zahvalnicu UNICEF, Zmajevu nagradu i brojne druge. Novi album hor "Kolibri" predstaviće u Mikser hausu (Karađorđeva 48) u ponedeljak 23. decembra u 17.00 sati.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

vxv

ovo je nemoguce, pre 50 godina nastali a sva deca i dalje imaju po 10 godina.. kako?!

SERIJE