Večeras baletski spektakl "Krcko Oraščić"

U Centru "Sava" nastupiće prvaci ruskih baleta, solisti beogradskog i učenici baletske škole "Lujo Davičo".

0
A- A A+

Prvaci Marijinskog i Mihailovskog baleta iz Sankt Peterburga, solisti beogradskog baleta, učenici škole "Lujo Davičo" i dečiji hor "Zvončići" iz Pančeva izvešće večeras u Centru "Sava" balet Petra Iljiča Čajkovskog "Krcko Oraščić".

U glavnim ulogama su prvak Marijinskog teatra Igor Kolb i prvakinja Marijskog teatra i Baleta Bečke državne opere Olga Esina.

U predstavi igra još osam solista Marijinskog i Mihailovskog teatra, "Valcer cveća" izvešće solisti beogradskog baleta u koreografiji Konstantina Kostjukova, a učestvuje i 65 učenika osnovne i srednje škole "Lujo Davičo" i pančevački dečiji hor.

Izvor: Promo

Projekat je inicirala i realizuje produkcijska kuća S.I.L.B. u okviru projekta "Ruska kultura u Srbiji", a u saradnji sa Sava centrom.

Reč o beogradskoj produkciji čuvenog baleta Čajkovskog, u koreografiji Jurija Andrejeva i Natalie Toriašvili iz Djagiljev art centra (Sankt Peterburg), veoma složenom projektu povezivanja ruskog i srpskog baleta, istakli su ucecsnici.

Predstava u Centru "Sava" biće prvi zajednički nastup Kolbe i Esine, a događaj se održava pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Tagovi:
Sve vesti