Fonet

Jagodina: Odbornici uštedeli 100 miliona dinara

Autor:

Funkcioneri jagodinske lokalne samouprave ušetedeli su u budžetu za 2013.godinu 100 miliona dinara, ili nešto manje od million evra.

1
A- A A+

Na prijemu predstavnika mesnih zajednica predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma je izneo podatak da članovi Gradskog veća ne primaju naknade, članovi upravnih odbora ne primaju nadoknade, svi funkcioneri imaju svoje mobilne telefone, koje sami plaćaju, a načelnicima u loklanoj samoupravi troškovi za mobilne telefone ograničeni su na 1.500 dinara.

Zato su nam dodeljivali priznanja, a mene su moje kolege izabrale za predsednika Udruženja gradova i opština, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, budžet Jagodine u 2014. godini biće 3,7 miliona evra manji nego ove godine, zbog smanjenja transfernih sredstava.

Zbog toga, istakao je Marković, neće svi građani moći da dobijaju pomoć iz budžeta.

Pomoć neće dobijati vlasnici preduzeća i radnji ili ako su svi iz porodice zaposleni, odnosno imaju po tri automobila i dva traktora. Pomoć treba da ide samo onima koji teško žive i nemaju dovoljno sredstava za život, objasnio je Marković.

Povezano

Sve vesti