mondo.rs

Milanović: Imamo mladost, treba nam iskustvo

Autor:

Dosadašnji trener Novog Pazara promovisan je u novog šefa stručnog štaba OFK Beograda.

1
A- A A+

Milanović: Imamo mladost, treba nam iskustvo Foto: MN Press
Spekulacije o tome da će Milan Milanović, najbolji trener jesenjeg dela Superlige, preuzeti "romantičare" zvanično je potvrđena i on je predstavljen na Karaburmi.

"Drago mi je što sam u OFK Beogradu i srce mi je puno što sam u mom klubu. Hvala na poverenju koje mi je ukazano i uradiću sve da se lepo o meni govori i na kraju sezone, ali pre svega da ekipa bude uspešna i da budu dobri rezultati na kraju godine", rekao je Milanović po stupanju na novo radno mesto.

Novi šef struke istakao je da ekipa OFK Beograda u svojim redovima ima mlade i perspektivne igrače, a da je neophodno, zarad boljih rezultata, angažovati i nekolicinu iskusnijih fudbalera.

"Postoji desetak igrača sa ogromnim potencijalom, posebno talentovanih u našem fudbalu i prioritet je da se ti igrači pripreme da sve što poseduju pretvore u kvalitet, ali postoji i zahtev rezultata. Za taj zahtev će nam biti potrebno pet, šest iskusnijih igrača, koji će biti oslonac mladim i u tome vidim našu viziju", izjavio je Milanović.

Dragoljub Lekić, predsednik skupštine OFK Beograda, izjavio je da je klub zacrtao ozbiljne planove, a da je za realizaciju istih potreban najbolji trener,a to je Milanović.

"OFK Beograd se nalazi u stanju konsolidacije, kako finansijske, tako igračke, ali i trenerske. Zacrtali smo ozbiljne planove. Uskoro ćemo rešiti i finansijske probleme, a tada će sve biti lakše. Imamo dobru priču sa Gradom oko stadiona i nećemo prestati sa borbom, dok na ovom prostoru ne bude novi stadion sa 8000 mesta, po svim evropskim kriterijumima. Naravno, sve to ne može bez trenera. OFK Beograd ima najmlađu ekipu u istoriji srpskog fudbala, a u Milanoviću smo prepoznali najboljeg trenera koji zna da radi sa talentovanim igračima. Biće tu i pojačanja, jer cilj nam je pobeda i u Kupu Srbije", rekao je Lekić.

OFK Beograd je jesenji deo Superlige Srbije završio na 10. mestu sa 17 bodova, i izborio se za plasman u polufinale Kupa Srbije u kojem će se sastati sa braniocem trofeja, Jagodinom.

"OFK Beograd nije osvojio Kup od 1966. godine, iako ima dosta mladih igrača, to ne sme da bude alibi. Moramo sve da učinimo da ga osvojimo, jer imamo velika očekivanja", rekao je Milanović.

Novi šef struke "romantičara" istakao je da pripreme za prolećni deo sezone počinju 10. januara, a da će ekipa 30. januara otputovati u Antaliju, gde će raditi dve nedelje.

Povezano

Sve vesti