• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su skuplji i od Bejla, Kavanija, Ozila...

 Ivan Bogunović
Autor Ivan Bogunović

Ako je "najskuplji igrač onaj koji ne igra", onda su ovo najskuplji plaćeni igrači u godini za nama! Pogledajte ko je na MONDO Top listi...

"Najskuplji igrač je onaj koji ne igra", reči su neznanog fudbalskog mudraca.

Stoga, gospodo, evo liste "najskupljih" fudbalera sveta u godini za nama, posmatrano iz ugla iz kog ovi momci zaista jesu skuplji od Gareta Bejla, Radamela Falkaa, Edinsona Kavanija, Nejmara, Mesuta Ozila, Marija Gecea...

MARUAN FELAINI



Iz Evertona u Mančester junajted. Cena: 27,5 miliona funti.

Novi menadžer "đavola" Dejvid Mojes čitavog leta je pokušavao da kupi igrača koji će diktirati igru sa sredine terena. Alkantara je izabrao Bajern, Fabregas ostao u Barseloni, a Atletik Bilbao nije hteo da proda Ereru. Poslednjeg dana prelaznog roka, Mojes je od svog prethodnog kluba kupio Felainija, koji uopšte ne odgovara traženom profilu. Belgijanac se veoma loše snašao na Old Trafordu, a nije imao sreće ni sa povredama. Junajted bolje da je prištedeo taj novac za januar, ili jun. Mada je pitanje koliko će Old Traford tada biti atraktivna destinacija, naročito ako se prvak Engleske ne plasira u Ligu šampiona.

STEVAN JOVETIĆ

Iz Fiorentine u Mančester siti. Cena: 22 miliona funti.

Reprezentativac Crne Gore otišao je na Ostrvo posle svoje najbolje sezone u Seriji A, ali u žestokoj konkurenciji na Etihadu često nije mogao ni do mesta na klupi. Ubrzo su došle i povrede. Gazde Sitija imaju toliko novca da im nije problem ni da spale 22 miliona funti, ali je loše za Jovetićevu karijeru to što njegovi konkurenti dobro igraju, a uz to nema indicija da se bilo ko sprema za odlazak iz kluba. Za Jovetića je plaćeno više nego za Negreda, koji je posle povrede Aguera postao prvi centarfor "građana".

ENDI KEROL

Iz Liverpula u Vest Hem. Cena: 15 miliona funti.

Nedostatak klasičnog centarfora sigurno je glavni razlog što se "čekićari" na polovini domaćeg prvenstva nalaze u zoni ispadanja. Ta uloga bila je namenjena Endiju Kerolu, koji je posle godinu dana na pozajmici otkupljen od Liverpula za 15 miliona funti (klupski rekord). Međutim, Kerol zbog povrede nije odigrao nijedan minut ove sezone. Poslednje informacije kažu da je blizu povratka u stroj, ali opet je veliko pitanje hoće li uspeti makar da ponovi učinak iz Premijer ligi 2012/13, kada je dao skromnih sedam golova.

ERIK LAMELA



Iz Rome u Totenhem. Cena: 30 miliona funti.

Na ovoj listi bi mogla da se nađu dva-tri igrača Totenhema, ali smo se odlučili za najskupljeg. Vlasnik kluba Danijel Levi nije želeo da "štekuje" 100 miliona evra od prodaje Gereta Bejla, već je stavio novac na raspolaganje menadžeru Viljaš Boašu i sportskom direktoru Baldiniju, koji kao da nisu mogli da se dogovore koga da dovedu u severni London. Baldini je iz Rome uzeo talentovanog igrača, koga dobro poznaje, ali ni Portugalac, ni novi menadžer Šervud nisu uspeli da ga uklope u svoju viziju. Lamelu dodatno ometa jezička barijera, a imao je i privatnih problema, kada mu je rođeni brat bio kidnapovan.

ŽOSUA GILAVOGI

Iz Sent Etjena u Atletiko Madrid. Cena: 10 miliona evra.

Ako nikada niste čuli za nekadašnjeg člana mlađih selekcija Francuske, budite sigurni da niste jedini. Gilavogi je tokom prethodne četiri sezone pružao solidne partije u dresu Sent Etjena, ali klub u finansijskim problemima, kakav je Atletiko, ne bi trebalo da troši veliki novac na igrače koji ne mogu ni da "priđu" startnoj postavi. Tamnoputi zadnji vezni u Primeri je odigrao slovima i brojem DVA minuta. Dijego Simeone dao mu je šansu u dva meča Lige šampiona, u trenutku kada je Atletiko praktično imao osiguran plasman u osminu finala.

ALESANDRO MATRI

Iz Juventusa u Milan. Cena: 11 miliona evra

Da "rosonerima" cvetaju ruže na ekonomskom planu, ne bi morali da prodaju Ibrahimovića, Tijaga Silvu i Boatenga. Kako onda objasniti ulaganje 11 miliona u Matrija, koji je u dresu Juventusa davao prosečno devet golova po sezoni? Trener Masimilijano Alegri sada bi oberučke prihvatio i tako skroman učinak, pošto je Matri samo jednom uspeo da zatrese mrežu igrajući za njega i ove sezone osrednji Milan.

ASIER ILJARAMENDI

Iz Sosijedada u Real Madrid. Cena: 32,5 miliona evra.

Iako je dužan preko 500 miliona evra, Real svake godine uspeva da privuče i papreno plati poneku zvezdu svetskog fudbala (da ne grešimo dušu, neke je i prodao za "dobre" pare). Iljaramendi je doveden kao mladi reprezentativac Španije i buduća zamena Ćabiju Alonsu. Vrlo je moguće da će u dogledno vreme postati standardni prvotimac, ali za sada ne pruža - niti je bilo realno da pruži - partije u skladu sa cenom od koje se "pada u nesvest".

LUKAS MURA

Iz Sao Paula u Pari sen Žermen. Cena: 40 miliona evra.

Kada dvadesetogodišnjaka platite 40 miliona evra i date mu "početnu" platu od 200.000 evra nedeljno, za koju najveće zvezde Premijer lige moraju da "giljaju" godinama (i možda je nikada ne ostvare), onda je pretpostavka da je taj "mali" čudo koje donosi golove, asistencije, pobede i pravi razliku. Malo šta od toga Lukas Mura uspeo je da uradi u prvoj godini u Parizu. Nije ni nezamenljiv u postavi, ni efikasan, doduše može da se pohvali da je među najboljim asistentima u timu. Ove sezone: šest asistencija i tri gola na 25 utakmica. Premalo u odnosu na uloženo, pa otuda i priča da bi ovog januara mogao da promeni sredinu, odnosno ode u Mančester junajted.

ŽOFRI KONDOGBIJA

Iz Sevilje u Monako. Cena: 20 miliona evra.

S obzirom na to da Žofri Kondogbija igra na poziciji defanzivnog veziste, to što je od dolaska iz Sevilje u Monako kao četvrti najskuplje plaćeni igrač u letošnjem rasipanju novcem (Radamel Falkao 60, Džejms Rodrigez 32, Žoao Mutinjo 30) nije zabeležio ni gol, ni asistenciju, nije razlog što je na ovoj listi. Razlog je što je za pola godine proveo na terenu samo 452 minuta kada su ligaški mečevi u pitanju. To je pet utakmica. Kondogbija je u Kneževini samo tri puta bio starter, sedam puta ulazio je s klupe. U isto vreme, Munir Obadi koji je plaćen milion evra je na njegovoj poziciji u Monaku odigrao 1.532 minuta!

DEMBA BA

Iz Njukasla u Čelsi. Cena: 8,5 miliona evra.

Demba Ba ne nalazi se na ovoj listi zbog visine obeštećenja, jer sve što je Čelsi trebalo da uradi prošle zime je da uplati izlaznu klauzulu od 8,5 miliona evra i da ga uzme Njukaslu. On je ovde zbog toga što se ispostavilo da je Čelsi pogrešio u proceni da će Senegalac naslediti Didijea Drogbu. Dao je 40 golova za Hofenhajm, 29 za Njukasl i samo devet tokom 2013. za Čelsi, što ga je u konkurenciji sa takođe neubedljivima Fernandom Toresom i Samuelom Etoom učinilo trećim izborom u klubu. Da Žoze Murinjo nije pogrešio kada je poslao Romelua Lukakua u Everton, teško da bi Ba stigao i do svojih 444 minuta ove sezone u svim takmičenjima.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goleador

Bravo Mikice,skroz si u pravu,meni je muka vise od tog Murinja,totalno glup fudbal,vise dosadio,nemam zivaca ni da gledam te utakmice u kojima igra Celsi....

London is red

Neko plati boga oca za felainija ili iljarmendija,a neko dovede Flaminija za 0 (slovima nula) eura!In Arsene we trust!

stele

jovetic je bio povredjen, tako da to nije na mestu.

Najnovije

Kolumnisti