MONDO/Tanjug

Zbog ubistva misice uhapšeno sedmoro

Autor:

Zbog ubistva Monike Sper, koja je 2004. godine izabrana za mis Venecuele i njenog bivšeg supruga, uhapšeno je sedam osoba.

0
A- A A+

Ključnu ulogu u hapšenju osumnjičenih odigrala je digitalna kamera Monike Sper, koja je poslednjih godina živela u Majamiju, saopštio je šef kriminalističke policije Hose Gregorio Sijeralta.

On je novinarima izjavio da je kamera pronađena tokom pretresa kuće jednog od osumnjičenih i da su ih snimci doveli do kriminalne bande.

Prema njegovim rečima, 11 članova bande je učestvovalo u ubistvu, ali su četvorica u bekstvu.

Sumnja se da je čin ubistva obavio jedan 19-godišnjak, dodao je Sijeralta, navodeći da oružje još nije pronađeno, prenela je agencija AP.

Sper (29) i njenog bivšeg supruga Henrija Berija (39), britanskog državljanina, ubili su u ponedeljak uveče pljačkaši na autoputu između Puerta Kabelja i Valensije, u centralnoj oblasti Venecuele.

Ćerka Maja je primljena u bolnicu u Karakasu zbog zadobijenih povreda noge i nalazi se u stabilnom stanju.

Njima je pukla automobilska guma zbog prepreke koju su, kako sumnja policija, postavili kriminalci na neosvetljenom delu puta.

Nesrećni par je čekao 45 minuta da im dođe neko iz službe za pomoć na putu. U momentu kada se pojavio kamion šlep službe pojavili su se i pljačkaši.

Sper i njena porodica pokušali su da se sakriju u automobilu, ali su im prišli kriminalci i ispalili više hitaca.

Par se razveo 2013. godine, ali je ostao u dobrim odnosima.

Sper je pobedila na izboru za mis Venecuele 2004. godine, a njena popularnost otvorila joj je vrata za uloge u sapunskim serijama koje je snimala i van granica svoje zemlje.

Kako je otkrila u jednom intervjuu prošle godine, bezbednosni problemi u njenoj domovini su bili glavni razlog preseljenja u SAD.

Tragedija poznatog para ujedinila je vlast i opoziciju da napokon mora da se stane na put kriminalcima.
Zvanični podaci pokazuju da je sa 79 ubistava na 100.000 stanovnika u 2013. godini, Venecuela među zemljama sa najvišom stopom kriminala u svetu, u kojoj se na svaki 21 minut desi ubistvo.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obećao je da će posle ovog zločina uslediti odgovor "gvozdenom pesnicom".

"Neće biti tolerancije prema onima koji ubijaju nevine ljude koji imaju pravo da žive", izjavio je Maduro.
Sper i Beri će danas biti sahranjeni.

Povezano

Sve vesti