Otkud Milan Gašić u Zvezdi?

Autor:

Dolazak sina gradonačelnika Kruševca na okupljanje crveno-belih izazvao veliku pažnju. Njegov otac tvrdi: "Ne guram ga!". Džajić: "Došao je na probu, doveo ga je menadžer". Kokeza: "O ovome će raspravljati UO".

18
A- A A+

Među igračima koje je trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović prozvao na početku zimskih priprema sedeo je i momak za kojeg niko od velikog broja okupljenih novinara, snimatelja i fotoreportera nije znao kako se zove.

Tek u večernjim časovima otkriveno je da je u pitanju Milan Gašić (19), sin gradonačenika Kruševca i potpredsednika SNS. Njegova fudbalska biografija nije poznata većem broju ljudi, osim podataka da je bio član mlađih selekcija Napretka i da je trenirao u Zemunu.

Njegov otac, Bratislav Gašić, decidirano je poručio da ne protežira svog sina i da ne stoji iza njegovog dolaska na probu među crveno-bele.

"Sramota je kako su neki mediji razapeli Milana. S moralnom odgovornošću tvrdim da ne stojim iza njega i da ga ne guram. Imam trojicu sinova, svi igraju fudbal. Milan je štoper, ima 19 godina, bivši je pionirski i kadetski reprezentativac Srbije. Bio je u Zemunu kod Bunjevčevića i imao povredu, koju je izlečio. Došao je u voljenu Zvezdu da se izbori za ugovor. To što sam ja na visokoj funkciji u javnom životu ne znači i da ga protežiram, niti mi je to ikad palo na pamet", rekao je on za "Kurir".

Sudeći prema izjavama Zvezdinih čelnika, nisu svi bili upoznati sa činjenicom da će mladi igrač doći na prozivku. Slaviša Kokeza rekao je za "Blic" da se vratio u zemlju u subotu i da je o dolasku Gašića informisan iz medija.

"Želim da istaknem da sam danas prvi put čuo za ovog igrača i da sa njegovim dolaskom na probu nemam nikakve veze. Tražiću da o ovome raspravlja Upravni odbor", najavio je potpredsednik kluba.

Dragan Džajić, prvi čovek crveno-belih, odgovorio je na pitanje o Gašiću kontrapitanjem i konstatacijom da je mladi igrač došao na probu.

"Vi odmah da je po političkoj liniji? On nije naš igrač, došao je na probu, ima to pravo. Doveo ga je menadžer. Zovite me da me pitate za njega ako postane Zvezdin igrač... Pa, šta sad? Ako je neko sin pevača, glumca ili političara ne može da igra u Zvezdi?", rekao je predsednik kluba za "Alo".

Trener Slaviša Stojanović kratko je poručio da mu je rečeno da proveri Gašićev kvalitet.

"Meni je rečeno da probam tog igrača i ova prva sedmica služi za probu. Ja ću da ga probam, videćemo. Više nemojte ništa da me pitate o toj temi", rekao je on istom listu.

Vladan Binić, nekadašnji igrač Crvene zvezde, a sadašnji visoki funkcioner Napretka, otkrio je da će sa posebnom pažnjom čekati ishod Gašićeve probe u Ljutice Bogdana.

"Ako Milan bude potpisao profesionalni ugovor sa Zvezdom, budite uvereni da ću zatražiti na sednici Upravnog odbora da svi treneri mlađih kategorija Napretka dobiju otkaz, zajedno sa direktorom Matijaševićem. Bolje nisu zaslužili ako se ispostavi da nam je promakao igrač takvog talenta", izjavio je Binić za Mozzart sport.

Povezano

Sve vesti