Pečena jaja i povrće na italijanski način
Potrebno (za 4 porcije):
- 500 g paradajza
-1 crvena paprika
-1 tikvica
- Glavica crnog luka
- 2 veća čena belog luka
- Pola kašičice suvog bosiljka
- Pola kašice soli
- Četvrtina kašičice melevnog crnog bibera
- 4 cela jaja
- Četvrtina šolje parmezana
Priprema:
Povrće iseći na krupnije komade, crni luk po dužini, beli luk izgnječiti. Sve sastojke, osim jaja i parmezana, grilovati u tiganju 30 minuta uz povremeno mešanje.
Zatim presuti u posudu za pečenje. Napraviti četiri udubljenja i u svako sipati po jedno jaje, koje treba posuti parmezanom. Pecite najviše 25 minuta, u rerni ugrejanoj na 200 stepeni Celzijusovih.
U ovom obroku imate: 157 kalorija, 6 g masti od kojih 2 g trans masti, 191 mg holesterola, 455 mg natrijuma, 15 g ugljenih hidrata, 12 g proteina, 142 mg kalcijuma.
Vezenkov zabija nož u leđa Bugarima: Bomba u Eurobasket 2025, MVP Evrolige menja reprezentaciju?
Priveden bivši košarkaš Partizana i reprezentacije: Optužen za nasilje u porodici!
Zašto je Emir Kusturica promenio veru i postao Nemanja? Prozvali ga izdajnikom, a zbog istine su zanemeli svi
Bomba - Endi Marej novi trener Novaka Đokovića! Ceo svet ostao u šoku zbog odluke najvećeg svih vremena!
Stižu važna pojačanja iz Evrolige: Srbiji pomaže jedan od najboljih, a Bosni i Hrvatskoj dolaze igrači Reala