• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drastični pad gradnje stanova u Srbiji

Izvor Tanjug

U novembru je izdata 601 dozvola za izgradnju stanova, sa prosečnom površinom od 73,6 kvadratnih metara, što je za 56,7 odsto manje nego u istom mesecu lane, objavio je Republički zavod za statistiku.

U novembru je ukupno izdato 630 građevinskih dozvola, što je za 1,1 odsto manje nego u novembru prethodne godine. Indeks predviđene vrednosti radova veći je za 51 odsto.

Posmatrano prema vrsti građevina, u novembru je izdato 75,4 odsto dozvola za zgrade i 24,6 odsto za ostale građevine. Ako se posmatraju samo zgrade, 68,8 odsto odnosi se na stambene i 31,2 odsto na nestambene, dok od ostalih građevina najveći deo čine cevovodi, komunikacioni i električni vodovi 67,1 odsto.

Predviđena vrednost radova novogradnje u novembru 2013. iznosi 88,5 odsto od ukupno predviđene vrednosti. Najveća građevinska aktivnost zabeležena je u pirotskoj oblasti, na koju otpada 41,4 odsto od predviđene vrednosti novogradnje.

Slede beogradska oblast sa 15,2 odsto, pomoravska sa 9,9 i sremska sa 7,3 odsto, dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,2 do 3,8 odsto.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Za koga da se grade stanovi kad nas je sve manje???

leo

Još jedan dokaz u prilog tvrdnji da je ovo najgora vlast u 21. veku( dosad).Kriza koja je trajala od 2008. do 2012. u Evropi je prošlost, ali ne i kod nas, a sve zbog šarlatana i nesposobnjakovića na vlasti. Posle kancerogenog mleka, najgoreg zdravstva u zednje 2 godine u Evropi, srozavanja kreditnog rejtinga, svakodnevnih poskupljenja, i ko zna čega još lošeg, šta treba da se dogodi da shvatimo da imamo posla sa slepim vođom koji nas skupa sa svojom kamarilom vodi u propast, tj. u reprizu 90-ih, čije ćemo posledice osećati dok nas bude, naravno zahvaljujući istima koji su i sada na vlasti.

special image