Sofija Vergara

  • Profesija: Glumica, komičarka, model, voditeljka
  • Datum rodjenja: 10. jul 1972, Barankilja, Kolumbija
  • Horoskopski znak: Rak
Biografija:

Sofija Margarita Vergara Vergara je rođena u velikoj, bogatoj porodici i odgajana u strogom katoličkom duhu.  Otkrivena je tokom šetnje po plaži u Kolumbiji, i odmah su usledile ponude za reklame i manje televizijske uloge. Debitovala je u reklami za "Pepsi" sa 17 godina.

Udala se sa 18 za dečka s kojim je bila u vezi tokom školovanja, i rodila sina Manoloa, ali se razvela posle dve godine. Vodila je kolumbijski šou "Fuera de serie" u kojem je obilazila egzotične lokacije i pravila putopise, paralelno se slikala za kataloge kupaćih kostima i igrala u telenovelama. Porodica je u međuvremenu doživela tragediju, kada je njen stariji brat Rafael ubijen u Bogoti kada su pokušali da ga kidnapuju. Drugi brat godinama se borio sa zavisnošću od droge.

Kada se preselila u Ameriku, dobila je manje uloge latino zavodnica u raznim serijama, pojavila se čak i u "Čuvarima plaže".  Svetsku slavu stekla je kao glavna glumica u seriji "Moderna porodica", za šta je više puta nominovana za Zlatni globus.

Sofija je 2000. saznala da boluje od raka štitne žlezde, ali je uz napore lekara potpuno izlečena. Otada, redovno se pojavljuje na listi najpoželjnijih žena na svetu, a 2012. i 2013. bila je najplaćenija TV glumica u Americi.

Sofiju smo gledali u filmovima "Three stooges", "Machete kills", "Madea goes to jail", pozajmila je glas za "Štrumpfove", "Bekstvo sa planete Zemlje" i "Ples malog pingvina"...

Želela je da postane zubarka, a ne manekenka, i priznala je da je za kolumbijske standarde bila premršava, pa je kao tinejdžerka nosila dva para farmerki da bi izgledalo kao da je oblija. Takođe, prirodno je plavokosa, ali se od početka karijere farba u tamno jer "producenti i direktori kastinga ne znaju šta bi sa plavokosom latino zavodnicom". Sinu je dala ime Manolo po liku iz filma "Lice sa ožiljkom".

Od 2012. je u vezi sa biznismenom Nikom Lobom.

Saznajte više Zatvori

Povezane Vesti