Zašto se žene "lepe" za loše momke

Autor:

Dok se žale da nikako ne mogu da nađu dobrog momka, čini se da se žene sve više "lepe" za loše momke. Zašto im dobri momci nisu privlačni? Nema jednostavnog odgovora na ovo pitanje, ali ovo su neka od najčešćih objašnjenja.

189
A- A A+

Fini momci su predvidljivi, što je razlog zašto ženama brzo dosade. Osim toga, previše se trude da veza opstane, zbog čega im ne predstavljaju nikakav izazov. Ipak, čini se da se damama ne sviđa ni to što se "dobrice" nikada ne suprotstavljaju njihovom mišljenju, a složićete se da većina žena voli veze u kojima s vremena na vreme dolazi do svađe, drame. Povremene rasprave deo su zdrave veze, a osim toga, čine je uzbudljivijom, dinamičnijom.

Dok loši momci prilaze gotovo svakoj devojci koju sretnu, razmišljajući "kod neke će da upali", fini i prijatni muškarci se uglavnom plaše odbijanja, zbog čega će prići samo devojci koja ih zaista zanima. Ali ono što žene kod njih odbija je i to što su svesne da su oni emotivno veoma osetljivi i da će se nakon raskida oporavljati mesecima. To znači da će je mesecima zvati, moliti, plakati i "terati" da se oseti krivom za prekid veze.

Generalno gledano, lepo ponašanje trebalo bi da je vrlina. Kada upoznaju muškarca koji je kavaljer, koji ih poštuje i voli, dame često smatraju da se on samo folira i da je to još jedna strategija za odvlačenje u krevet.

Ovakvi muškarci često su nesigurni u sebe i uglavnom neće reći šta im smeta, šta žele ili očekuju. Nakon nekog vremena, devojkama to počinje da smeta - umesto dogovora i kompromisa koji su važni za svaku vezu, dobri momci odustaju od svojih želja i potreba kako bi udovoljili ženi. Osim što devojkama postaje dosadno, nakon izvesnog vremena i oni sami će početi da se žale kako su "sve radili za devojku, ali njoj ništa ne odgovara". Većina dama ipak ne želi vezu u kojoj će sve da bude kako one hoće, već onu u kojoj će se mišljenje i osećanja partnera jednako uvažavati.

Ono što ženama zapravo smeta nije njegova dobrota – teško da će devojka odbiti muškarca zato što je previše dobar – već nesigurnost, povučenost u sebe, i rutina u koju se veza sa ovakvim momcima uglavnom pretvori.

Povezano

Sve vesti