• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emirati proširuju privrednu saradnju sa Srbijom

Izvor Beta

Ujedinjeni Arapski Emiratim zainteresovani su za proširenje privredne saradnje sa Srbijom.

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da je delegacija tog udruženja privrednika boravila u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i da je ta zemlja zainteresovana za proširenje privredne saradnje sa Srbijom.

Kako se navodi, delegacija PKS koja je u radnoj poseti UAE boravila od 31. januara do 2. februara, imala je sastanke sa privrednicima i predstavnicima komora u Abu Dabiju, Dubaiju, Ras Al Kajmahu, a srela se i sa predstavnicima srpske dijaspore u UAE.

Dodaje se da su na tim sastancima razmatrane mogućnosti investicionih ulaganja u domenu poljoprivrede, industrije, infrastrukturnih projekata, kao i mogućnost otvaranja predstavništava banaka čije su centrale u UAE.

"Na svim sastancima ocenjeno je da sada postoji pun politički i privredni konsenzus u Emiratima da se krene u investicionu ofanzivu u Srbiji", naglašava se u saopštenju PKS-a.

Precizira se da je delegacija PKS koju je predvodio potpredsednik komore Raša Ristivojević posetila i jedan od najvećih farmaceutskih kompleksa "Julphar" gde je razgledala vodeću liniju za proizvodnju biotehnoloških lekova, a posebno insulina.

Dodaje se da je prisustvovala i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između kompanije "Unionholding" i "Julphara" o otvaranju u Srbiji predstavništva kompanije, čiji će glavni zadatak biti promocija trgovine između dve zemlje u domenu farmacije.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image