• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlaže se primena novih računa za struju

Izvor Beta

Privredno društvo EPS Snabdevanje je odložilo primenu novog izgleda računa za električnu energiju, jer je najvažnije da se kupci uvere u tačnost računa, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

Kako se navodi u saopštenju, ta odluka je doneta kako bi kupci račune za struju potrošenu u januaru mogli lakše da uporede sa ranijim računima i da ne bi bili zbunjeni novim izgledom i rasporedom  stavki na računu.

"Prioritet za izradu januarskog računa je tačnost obračuna kako bi se otklonila i najmanja sumnja u njihovu ispravnost", rekao je vršilac dužnosti direktora EPS Snabdevanja Željko Marković.

Marković je rekao da su zbog zabeleženog povećanja brojam reklamacija na decembarske račune za struju uvedene dodatne mere kontrole očitavanja i obračuna i da pojedinačne greške, čiji je uzrok bio isključivo ljudski faktor, sada ne bi smele da se ponove.

Očitavanje januarske potrošnje trajalo je od 1. do 5. februara uz duple kontrole čitača, navodi se u saopštenju i dodaje da je u u tom periodu očitano je 97 odsto brojila.

Ističe se da je tri odsto mernih mesta bilo je nepristupačno i će ta brojila biti očitana u najkraćem mogućem roku.

Kontrola je u 0,4 odsto slučajeva utvrdila grešku koja je odmah ispravljena, a većih nepravilnosti nije bilo.

U Kragujevcu je zabeležen napad na čitača kojeg je prilikom očitavanja pretukla grupa navijača.

Od 3,5 miliona brojila, na decembarski račun primljeno je 48.494 reklamacija, što je 1,5 odsto od ukupnog broja računa.

Polovina podnetih reklamacija bila je opravdana i računi su ispravljeni, naveli u EPS-u u okviru kojeg posluje EPS snabdevanje.

EPS je pozivao sve kupce da, ako imaju bilo kakvu sumnju na januarske račune čija je isporuka počela, podnesu prigovor na šalterima za reklamacije u lokalnim distribucijama.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PAZLJIVO

AKO U RACUNU "POZIV NA BROJ"I DALJE BUDE takozvaoi EDB BROJ TJ.BROJ POD KOJIM SMO SKLOPILI UGOVOR SA EDB, BILO DA SU NU DODATE GRDNE NULE ILI NE, RACUN NE MOZE OPSTATI. MORA BITI OMOGUCENA UPLATA NA TACNO ODREDJENO MESTO DA BI SE SPRECILA ZLOUPOTREBA TIH UPLATA. TRENUTNO SVAKA UPLATA IDE NA NAJSTARIJI DUG. TAKO JE NEMOGUCE DA DUGOVANJE ZASTARI KAKO TO PREDVIDJA ZAKON O OBLIGACIONIM ODNOSIMA(CLAN 378). EDB ILI EPS ILI STA GOD BILO, MORA DA SE UOZBILJI I DA RADI PO VAZECIIM ZAKONIMA~O ZASTITI POTROS

Marko

Reforme nece stati. Koga vi lazete...

Nemanja

Da ne talasaju pred izbore...

special image