Živković i omladinci otputovali na EP

Omladinska reprezentacije Srbije otputovala je u Austriju, gde će se od 16. do 27. jula takmičiti na Evropskom prvenstvu. Selektor Zvonko Živković izjavio je da su pripreme kvalitetno odradjene i da su igrači svesni da je pred njima najveći izazov u dosadašnjim karijerama.

0
A- A A+
Omladinska reprezentacije Srbije otputovala je u Austriju, gde će se od 16. do 27. jula takmičiti na Evropskom prvenstvu.

Na put u Linc, grad u kojem će biti baza srpskih fudbalera, selektor Zoran Živković poveo je 18 fudbalera

GOLMANI: Branislav Danilović (Rad), Živko Živković (Partizan)
ODBRANA: Miloš Karišik, Nenad Adamović, Ivan Radovanović (svi Partizan), Jagoš Vuković, Nemanja Zlatković (obojica Crvena zvezda), Filip Stojanović (BASK)
SREDINA TERENA: Miloš Bosančić (Boavista), Nikola Gulan (Fiorentina), Miralem Sulejmani (Herenven), Nenad Srećković (Crvena zvezda), Dušan Tadić, Dragomir Vukobratović (obojica Vojvodina), Zoran Milovac (OFK Beograd)
NAPAD: Nenad Marinković, Miloš Živanović (obojica Partizan), Rodoljub Marjanović (Rad)

Na 29. prvenstvu Evrope za igrače do 19 godina, zbog povrede neće učestvovati igrač Zemuna Ivan Ivanović i Ljubomir Fejsa, kog je suspendovao njegov klub, Hajduk iz Kule.

Živković je uoči polaska u Austriju izjavio da su pripreme kvalitetno odradjene i da su igrači svesni da je pred njima najveći izazov u dosadašnjim karijerama.

"Verujem u ove momke. Izvanredno su tehnički obučeni, poseduju karakter i zrelost. Atmosfera u timu je veoma dobra i verujem da uz malo sreće možemo da napravimo zapažen rezultat", rekao je Živković.

Srbija će se na EP takmičiti u grupi B sa selekcijama Francuske, Nemačke i Rusije. Prvi meč naš tim igra 16. jula u 18 časova protiv Francuske u Ridu, dok preostale dve utakmice igra u Pašingu, protiv Rusije 18. jula u 17.15 časova, odnosno Nemačke tri dana kasnije u 20 časova.

Prve dve ekipe u grupi izboriće plasman u polufinale. U grupi A takmiče se Grčka, Portugal, Austrija i ektuelni evropski prvak Španija.

Najviše uspeha na prvenstvima Evrope za igrače do 19 godina imala je Francuska, koja je pet puta trijumfovala. Po četiri puta su najbolji u Evropi bili omladinci Španije i nekadašnjeg SSSR, a 1979. godine je titulu prvaka osvojila selekcija bivše SFR Jugoslavije.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti