• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balet "Hiljadu delova" otvara 11. BFI

Izvor MONDO/Agencije

Celovečernji balet španskog koreografa Alehandra Serude u izvođenju američke trupe iz Čikaga, otvoriće 11. Beogradski festival igre.

Celovečernji balet španskog koreografa Alehandra Serude "Hiljadu delova", u izvođenju američke trupe Hubbard Street Dance iz Čikaga, otvoriće 11. Beogradski festival igre u Centru Sava, 30. marta, najavila je direktorka Aja Jung.

Čuvena trupa iz Čikaga prvi put dolazi u region, predstaviće se baletom mladog i popularnog koreografa Serude koji je pre samo par godina oduševio beogradsku publiku svojom postavkom za Nacionalnu plesnu kompaniju iz Madrida, navela je Jung.

Prema njenim rečima, inspiracija mladom baletskom umetniku Serudi su vitraži Marka Šagala, kosmopolitskog likovnog umetnika koji se tokom osam decenija oprobao u raznim avangardnim pravcima koji su obeležili 20.vek.

Serudin celovečernji balet u pogledu plesne tehnike i estetike, ali i upotrebe novih tehnologija u teatru je pravi baletski spektakl.U njegovoj realizaciji učestvuje 23 igrača, među kojima je i sam Serudo, ali i preko trideset tehničara i alpinista koji rade na specijalnim efektima, istakla je Jung.

Osnivač i direktor BFI Jung navodi da su kritičari složni u tvrdnji da je ova postavka potvrda vrhunske interpretacije i nepredvidivosti mašte.

Ljubitelji igre na predstojećem festivalu u Beogradu imaće priliku da upoznaju trupu Hubbard Street Dance, među najboljim američkim baletskim kompanijama, koja uživa snažnu podršku Grada Čikaga i gradonačelnika Rama Emanuela.

Kompanija je osnovana 1977. godine i neguje vrhunsku baletsku tehniku i repertoar koji potpisuju najtraženiji koreografi.

Kompletan program festivala pogledajte OVDE.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE