Zvezda raskinula ugovore sa trojicom igrača

Autor:

Ožegović, Luković i Omega nisu više igrači Crvene zvezde. Na pozajmice će Vesić, Arauho i Ahčin.

22
A- A A+

Zvezda raskinula ugovore sa trojicom igrača Foto: MN Press
Kraj priprema, povratak u Beograd i - raskidi ugovora sa igračima koji nisu bili u prvom planu ove zime! A, ni pre toga...

Ognjen Ožegović, Stevan Luković i Roberts Omega nisu više fudbaleri Crvene zvezde, prenosi portal "Redstarbelgrade.info".

Ožegović se, prilikom raskida ugovora sa crveno-belima odrekao 15.000, a Luković 35.000 evra. Njih dvojica tokom prethodne dve godine nisu uspela da se nametnu u prvom timu, posle promocije iz Omladinske škole, tj. Sopota.

Menjali su se treneri, Robert Prosinečki, Aleksandar Janković, Rikardo Sa Pintu i Slaviša Stojanović, ali su prednost uvek dobijali drugi igrači na pozicijama napadača, odnosno desnog beka. Ožegović i Luković prethodnih šest meseci bili su na pozajmicama, a sada će biti slobodni u izboru nove sredine.

Izvesno je da će Luković karijeru nastaviti u Napretku iz Kruševca, sa kojim je prvo bila dogovorena nova pozajmica, ali su se potom igrač i klub odlučili na raskid saradnje.

Omega je letos, posle probe duge nekoliko sedmica, dobio ugovor sa klubom, ali daleko od toga da se snašao u Crvenoj zvezdi, posle sezone koju je proveo igrajući u Smederevo, tim koji je već posle trećine sezone 2012/13 bio "viđen" kao drugoligaš.

U isto vreme, Migel Arauho i Miloš Vesić dogovorili su pozajmice i period do kraja sezone provešće u Spartaku iz Subotice. Mladi Nemanja Ahčin, takmičarske minute potražiće na pozajmici u crnogorskom Grblju.

Pre toga, bio je pozajmljivan Sopotu i Radničkom iz Surdulice.

Crvena zvezda je u četvrtak rešila problem sa blokadom licenciranja igrača.

Povezano

Sve vesti