GSA Palmi: LGBT glasači brojniji od ekstremista

Autor:

Gej strejt alijansa (GSA) kritikuje predsednika Jedistvene Srbije Dragana Markovića Palmu zbog homofobije i kršenja ljudskih prava i poručuje da "LGBT osoba koje glasaju ima više nego ekstremista".

1
A- A A+

"Za razliku od predizborne kampanje 2012. tokom koje nije spominjao LGBT populaciju, Marković, jedan od najhomofobičnijih političara u Srbiji se o ovoj temi oglasio u intervjuu "Nema vlade bez našše koalicije", opbjašnjava GSA razloge za reagovanje.

GSA prenosi, u saopštenju na svom sajtu deo iz Markovićevog intervujua u kome on kaže: "Mi nemamo ništa protiv tih ljudi, ali ne mogu oni da pričaju o njihovom programu na našim mitinzima, niti da šalju svoje poruke koje naša koalicija ne prihvata".

"Neka oni rade šta god hoće u četiri zida, ali mi se borimo protiv bele kuge, a dva muškarca ne mogu da izrode dete. Pitajte vi o tome Branka Ružića (predsednik IO SPS), on komunicira s njima i angažuje ih za savetnike za Evropu. Ako treba u Evropu da nas vodi gej populacija, onda ostajem da čuvam ovce, ionako ih imam 80", naveo je Marković.

GSA je saopštila i da im "nije baš najjasniji Markovićev tok misli...ali je više  nego jasno da on ponovo pokušava da negira osnovna ljudska i politička prava LGBT osoba vređajući im dostojanstvo i šireći homofobiju u javnosti".

"Ne znamo da li je ovo možda Markovićeva predizborna taktika da od Srpske radikalne stranke (SRS), na čijoj se listi nalaze Mladen Obradović (Obraz) i Ivan Ivanović (Pokret Naši), preotme neki ultradesničarski glas, ali mu poručujemo da LGBT osoba koje glasaju ima neuporedivo više od ekstremista", navodi se u saopštenju.

Povezano

Sve vesti