Veseli u Denveru!

Autor:

Nekadašnji košarkaš Partizana preseliće se sa istočne obale SAD u Kolorado, dok će u suprotnom smeru veteran Andre Miler.

Karijera Jana Veselija od odlaska iz Partizana u Vašington Vizardse, blago rečeno, ne odvija se pozitivnim tokom.

Reprezentativac Češke i šesti "pik" na draftu 2011, bliži se kraju trogodišnjeg, debitantskog ugovora, tokom koga nije uverio da ima kvalitet za dalji boravak u NBA ligi. Možda i poslednju šansu da promeni mišljenje o sebi imaće u preostala dva meseca.

Jer, toliko će, najverovatnije, potrajati sezona Denver Nagitsa, koji sa skorom 24-28 imaju minimalne izglede da se plasiraju u plej-of.

Veseli je poslednjeg dana prelaznog roka poslat u Kolorado, u zamenu za iskusnog plejmejkera Andrea Milera, koji je od 1. januara i svađe sa trenerom Brajanom Šoom sedeo kod kuće i čekao da mu pronađu novu sredinu.

Nekada jedan od najboljih mladih igrača Evrope, "leteći Čeh" ove sezone je nastupio na 33 od 54 meča Vašingtona, uz učinak od 3,2 poena, 3,4 skoka , 0,8 ukradenih lopti i 0,6 blokada za prosečno 14 minuta.

Ono što posebno upada u oči je njegova veoma loša realizacija slobodnih bacanja. U odnosu na 53,2 odsto u debitantskoj sezoni, tokom 2013/14 je pao na neverovatnih 26,7 odsto pogođenih penala.

Na Eurobasketu u Sloveniji prošle godine takođe je loše izvodio slobodna bacanja (35,5 odsto), ali je to kompenzovao sa impresivnih 17 poena i 11,2 skoka po utakmici.

Veseli je ove sezone plaćen nešto manje od 3,5 miliona dolara bruto. U aprilu će proslaviti 24. rođendan.

Povezano

Sve vesti