Ankete: SNS daleko ispred svih

Autor:

Beogradska štampa od ponedeljka prenosi dva istraživanja javnog mnjenja o rejtingu stranaka, prema kojima je SNS ubedljivo najjača i "vrti" se oko 50 posto podrške anketiranih.

14
A- A A+

Procenti koje bi osvojile druge stranke se razlikuju.

"Kurir", pozivajući se na istraživanje "Ipsos stratedžik marketinga" u koje je imao uvid, navodi da se za SNS opredelilo 50,1 posto anketiranih, a slede koalicija oko SPS sa 13,2, Nova demokratska stranka Borisa Tadića sa 11,8, DS S sa 6,8 i LDP sa 5,1 posto.

Stranke koje prema tom istraživanju ne bi prešle izborni cenzus su DS sa 4,2 posto glasova anketiranih, URS sa 2,8, Dveri sa 2,2, SRS sa 2,00 i NOPO sa 1,9 posto.

"Informer", pozivajući se na rezultate "terenskog istraživanja renomirane američke agencije", čije ime ne navodi, piše da bi za SNS glasalo 48,8 posto birača, a da nijedna druga stranke ne bi prešla 10 odsto.

Tako se, kako navodi list, za koaliciju oko SPS odlučilo 9,4 posto anketiranih, a slede NDS sa 8,6, DS S sa 7,8, DS sa 6,1 i URS sa 5,3 posto.

Ispod "crte" bi bili LDP sa 4,7 posto glasova anketiranih, Dveri sa 2,9, SRS sa 1,4, a sve ostale stranke bi ukupno osvojile pet odsto glasova.

Povezano

Sve vesti