Vojvođanske romske NVO na izborima uz DS

Autor:

Sporazum o saradnji između Demokratske stranke i nekoliko desetina romskih nevladinih organizacija iz cele Sbije, koje su odlučile da podrže izbornu listu DS, biće potpisan u narednim danima, najavila je danas DS.

1
A- A A+

Na sastanku zamenika predsednika DS Bojana Pajtića sa predstavnicima više od 20 romskih nevladinih organizacija i romskih kulturnih i javnih radnika iz Vojvodine, postignut je dogovor o podršci ovih organizacija listi "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", navedeno je u saopštenju DS.

Pajtić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su romske organizacije prepoznale dvadesetpetogodišnje zalaganje DS za poboljšanje položaja svih nacionalnih zajednica, a posebno romske "koja je u pogledu ostvarivanja Ustavom i zakonom garantovanih prava najugroženija".

On je naveo da je politika DS doprinela, između ostalog kada je u pitanju poboljšanje položaja pripadnika romske nacionalne zajednice, uvođenje posebnih programa za stipendiranje učenika romske nacionalnosti.

Prema njegovim rečima, tu spadaju i "podsticajne mere za samozapošljavanje, ali i adaptacija i renoviranje objekata u romskim naseljima širom Vojvodine"

Predstavnici romskih organizacija izjavili su da brojni lični primeri Roma širom Vojvodine potvrđuju pozitivnu politiku koju DS, kroz Vladu Vojvodine, vodi već 15 godina, stoji u saopštenju.

Oni su naveli da je to politika koja se u mnogome razlikuje od politike koja se seti Roma samo na dan izbora i koja pokušava da manipuliše njihovim glasovima, i navela da upravo zbog toga romske nevladine organizacije iz Vojvodine podržavaju listu DS.

Povezano

Sve vesti